• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Gıda Mühendisleri Turizmde Gıda güvenliğinin önemini vurguladılar.

Gıda Mühendisleri Turizmde Gıda güvenliğinin önemini vurguladılar.
7-9 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Gıda Mühendisliği kongresinde turizmde gıda Güvenliği değerlendirildi.

Liberty Hotels Lykia Yiyecek ve Kalite sorumlusu Gıda Mühendisi Hüseyin Doğan Bozkurt ve Yüksek Gıda Mühendisi Ecem Aydın, Antalya Aska Lara’ da düzenlenen 1.Uluslararası 11. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresinde "Turizmde Gıda Güvenliğinin Önemi ve Otellerin Gıda Güvenliği İle Büyüme Stratejileri " konulu araştırma projesi ile başta Muğla ve Antalya’da olmak üzere ülke içerisinde bulunan zincir oteller gruplarını değerlendirdiler.

Türkiye Gıda Mühendisleri Odasının Ulusal ve uluslararası boyutta düzenlenen ve yenilikçi fikirlerin, akademik çalışmaların sergilendiği Gıda Mühendisliği kongresinde, Bozkurt; Gıda güvenliğinin; ulusal ve uluslararası misafir ağırlayan otel grupları için çok önemli olduğunu ortaya çıkartmak ve bilimsel bir çalışma ile önemli konuların ele alınması otel gruplarını bu konuda farkındalığını arttırmayı hedeflemektedir.

Projenin yürütücülerinden Hüseyin Doğan Bozkurt, ülkemizin stratejik konumu ve sağladığı diğer olanaklardan kaynaklı iş hacmi bazı sektörlerde çok hızlı gelişim göstermekte olduğunu, bu sektörlerden birisinin de Turizm ve otelcilik sektörü olduğunu belirtip ve bu sektörde gıda güvenliğinin önemini anlattı.

Bozkurt, şunları söyledi:

‘’ Türkiye’nin bölgesel konumu ve artan turizm hareketlerine paralel olarak; ülke içeresindeki uluslararası grup otellerin güvenli gıda üretimi bakış açısı ile hareket etmesi büyüme stratejileri için bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu durum başta insan sağlığı olmak üzere, misafir memnuniyeti, turizm sektöründe farklı bir bakış açısı ve gıda güvenilirliğine önem veren ülke ve işletmeler arasında uluslararası düzeyde yer alma gibi olanaklar sağlayacaktır.

Projemizde turizmdeki gıda güvenliğinin önemini bilimsel bir çalışmada anlatarak fark yaratırken, HACCP sistemi, ISO 22000 gıda güvenliği gibi sistemlerin ülkemizde bulunan oteller için ne kadar önemli olduğunu daha fazla alanda duyulmasını ve farkına varılmasını istiyoruz.

Gıda güvenliği hayati derecede önem taşımaktadır, bu neden ile işletmeler uluslar arası standartlarda, yasal mevzuatlara uygun şekilde, sağlıklı ve güvenli üretim yaparak, gıda güvenliğinin tedarikçiden başlayarak, hammadde alımı, gıdaların depolanması, hazırlanması ve sunumu aşamalarında gıda güvenliği ve hijyen standartlarını bilinçli olarak uygulayıp, gıda güvenliği standartlarını sürekli olarak yükseltmeyi amaçlamalıdırlar. ‘’

Çalışmasın dada uluslararası misafir kitlesine hitap eden grup otel işletmelerinin; gıda güvenliğine bakış açıları, verdikleri önem ile büyüme stratejilerini ne kadar etkilediğini ve yapılan istatiksel analizler ile Türkiye’de faaliyet eden gıda güvenliğine üst düzey önem veren grup otelleri değerlendirdiklerini dile getirdi.

HÜSEYİN DOĞAN BOZKURT

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141