• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

"GENÇ SANAT VE TASARIM GÜNLERİ" BAŞLADI

GENÇ SANAT VE TASARIM GÜNLERİ BAŞLADI
Marmaris Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Marmaris Genç Sanat ve Tasarım Günleri etkinlikleri Profesyonel İlgim Koleji’nde başladı.

Marmaris Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Marmaris Genç Sanat ve Tasarım Günleri etkinlikleri Profesyonel İlgim Koleji’nde başladı.

26-27 Ekim tarihleri arasında Profesyonel İlgim Koleji öğrencileriyle Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kemerburgaz Üniversitesi akademisyenlerince modern sanat dallarından resim, karikatür ve tasarım alanlarında oluşturulan atölyelerde iki günlük workshop düzenlenecek. İki günün ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalar 29 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Blueport AVM’de sergilenecek.

Marmaris Genç Sanat ve Tasarım Günleri hakkında bilgi veren Günsel Demirci etkinliğin ilk ayağını Profesyonel İlgim Koleji öğrencileriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Demirci, “ Atölye çalışmalarımız resim, karikatür ve tasarım alanlarından oluşuyor. Öğrenciler yeteneklerine göre bu alanlarda bilgiler alacak. Bu bilgiler doğrultusunda hazırladıkları çalışmalar etkinlik sonunda bir sergide yer alacak. Marmaris Belediyesi’nin desteği ile sergimiz 29 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Blueport AVM’de açılacak. Bunun yanı sıra hocalarımızın eserleri de yine bu sergide yer alacak.” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi sanat yönetimi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Mehmet Emin Kahraman, "Üniversitemizi Marmaris Genç Sanat ve Tasarım Günleri etkinliğine davet ettiler. Bizler de Yıldız Teknik Üniversitesi olarak burada atölyeler kurduk. Kemerburgaz Üniversitesi Grafik Tasarım Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ali Kılıç hocamızla birlikte tasarım bölümünde öğrencilere bilgiler aktarıyoruz" dedi.

"Öğrenciler sanat çalışmalarına çok ilgili"

Yrd. Doç. Ali Kılıç da öğrencilerle kolaj çalışmaları yaptıklarını ve öğrencilerin tasarıma karşı çok büyük bir ilgisi olduğunu söyledi. Kılıç; “ Biz bu tarz çalışmaları genellikle üniversiteli gençler ile birlikte yapıyoruz. Bunun benzerini burada gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin de bu konuda çok ilgili olduğunu gördük. Bu konuda da İlgim Koleji’de çok destek verdi. Gençlerimizin ileri ki hayatında da bu eğitimlerin destek olacağını düşünüyoruz. Üniversite branş seçimlerinde de yardımcı olacaktır. Marmaris’te olmak bizim için de değişik bir deneyim oldu. Bu etkinlikte emeği geçen Marmaris Belediyesi’ne ve Profesyonel İlgim Koleji yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.

"Sanat her alanda var"

Profesyonel İlgim Koleji öğretmenlerinden Proje Temsilcisi Sema Demir Güner de “Özellikle 9. ve 10. sınıflarda alan seçimi yapılmadan önce öğrencilerin farklı disiplinlerle tanışmaları ve fikir almaları önemlidir. Biz de Profesyonel İlgim Koleji olarak Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi akademisyenlerini Marmaris gençleriyle buluşturmak amacıyla okulumuzun sınıflarını bu projede yer almak isteyen okullara açtık. Büyük üniversitelerin buraya gelmeleri bizim için çok büyük bir avantaj. Sanat her alanda var. Bu nedenle bu projeyi ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Etkinliğimizin ikinci gününde ilçemizde bulunan diğer okulların öğrencilerini de ağırlayacağız. Amacımız sadece kendi öğrencilerimiz değil Marmaris’teki tüm öğrencilerin bundan yararlanmasını. Çağdaş Bilim Temel Lisesi de bu kapsamda öğrencilerini etkinliğimize gönderecek” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141