• BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Fotoğrafın kalbi Marmaris’te atıyor

Fotoğrafın kalbi Marmaris’te atıyor
Çok sayıda fotoğraf sanatçısını da buluşturan, Uluslararası Marmaris Fotoğraf Festivali başladı.

Festivalin ilk günü birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi..  Netsel Marina Alışveriş Merkezi Fotomaratonu'nun kayıtları sabah Marmaris Belediyesi Kütür Evi'nde yapıldı. Yeni Yol Caddesi'nin Sevgi Yolu bölümü, Netsel Marina Alış verişi merkezinin avlusunun yanısıra Kültür Evi, İçmeler Fotoğraf Evi, Blue Port Alışveriş Merkezi, Armutalan Kültür Merkezi sergilere ev sahipliği yapmaya başladı.

İçmeler’deki Marmaris Fotoğraf Evi de dün hizmete girdi. Hem Festivalin hem de Evin hem de Fotoğraf Anıtı’nın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.  Törene çok sayıda fotoğraf  sanatçısının yanı sıra aralarında eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Marmaris Belediye Başkan Yardımcıları Dursun Kaplan, Hakan Köksal, Belediye Meclis üyeleri Gülnur Yıldırım, Fatma İşler, Halil Gökovalı, Duran İlgün, İsmet Kamil Öner, Niyazi Yiğit, Acar Ünlü, CHP Marmaris İlçe Başkanı Mehmet Oktay’ın da bulunduğu kalabalık bir fotoğrafsever topluluğu katıldı. Tören, fotoğraf sanatçılarının Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, festivalin içeriği ve programı hakkında bilgileri de aktardığı bir konuşma yaptı.

f6.jpg

13 BİN BAŞVURU

Sedat Kirt, geleneksel hale getirilmek istediklerini kaydettiği Festival kapsamında, konferanslar, sergiler, paneller, workshoplar, foto - maraton, ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmaları düzenlendiğini söyledi. Organizasyon sırasında gerçekleşecek yarışmada dereceye girenlerin “Altın İnci”yle ödüllendirileceğini,  ayrıca cep telefonlarıyla 'en güzel Marmaris fotoğrafları'nı çekenlere sponsor firmalar tarafından hediyeler verileceğini ifade etti. Kirt, festivalin ilk gününde yaklaşık bin kişinin, 13 bin kadar fotoğrafla  yarışmalara kayıt yaptırdığının da altını çizdi.

f9.jpg

KAMİL DÜRÜST ÖDÜLÜ

Kirt, rahatsızlığı sebebiyle açılışa katılamayan Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Kamil Dürüst’ün adında da önümüzdeki yıl yarışma düzenleyeceklerini belirtti.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Kirt’ten sonra söz alan Marmaris Belediyesi Başkan Vekili Halil Gökovalı ise Festivali geleneksel hale getirmekte kararlı olduklarını, “Bir ilki, gerçekleştirmekten çok onu devam ettirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Festivali sürdürmeyi istiyoruz. Bunun için uğraş vereceğimize söz veriyorum” sözleriyle dile getirdi.

Çektiği zeytin ağaçlarının fotoğrafları Festival’de sergilenen ve “Ne Bilgesin Sen Zeytin Ağacı” adlı kitabın da yazarı olan eski Bakan Çağlayan, “Ben bu fotoğrafları çektiğimde, kitabı yazdığımda Manisa’daki zeytin ağacı katliamı daha yaşanmamıştı. Festival’de bu konuya ilişkin fotoğrafların, zeytin ağaçlarının aşağılandığı bir dönemde  yer alması, toplumsal duyarlılık açısında iyi oldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilen Fotoğraf Anıtı ve Evi, kurdeleleri kesilerek açıldı.  (Hatice IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141