• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Farkındalık için Karya Yolu'nda yürüdüler

Farkındalık için Karya Yolunda yürüdüler
MUĞLA Valisi Amir Çiçek, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Hür Düşünce Platformu'nun gerçekleştirdiği "Karya Yolu'nun farkında mısın?" projesi kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı.

MUĞLA Valisi Amir Çiçek, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Hür Düşünce Platformu'nun gerçekleştirdiği "Karya Yolu'nun farkında mısın?" projesi kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı.


Hür Düşünce Platformu, Akdeniz'den Ege'ye 820 km boyunca uzanan, tarihi kentlere evsahipliği yapan ve geçtiğimiz senelerde Muğla Ticaret Odası tarafından işaretleme çalışmaları yapılan Karya Yolu'na dikkat çekmek için bir araya geldi. Muğla Zirve Dağcılık Ekibi'nin rehberlik ettiği yürüyüş Saburhane Meydanı'ndan başladı. Değirmendere Mevki'den yola devam 50 kişilik grup yaklaşık 1,5 saat yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Muğla Valisi Amir Çiçek, beraberindeki protokol üyeleri de katıldı. Eski kilise kalıntılarının olduğu yerde açıklama yapan Muğla Hür Düşünce Platformu Başkanı Saygı Kaan Çağlayan, "Bölgemiz ağırlıklı olarak turizmle geçiniyor. Zor bir dönem geçirdik. Böyle olunca da kendimize sorduk. Elimizdeki değerleri yeteri kadar kullanıyor muyuz? Tanıtıyor muyuz? Biz ne yapabiliriz? Bunun üzerine Karya Yolu'nu hatırlatma ve insanlarımızın dikkatini buraya çekmeye karar verdik. Bu yol birçok eski tarihi kentlere evsahipliği yapmış tarihle iç içe bir yol. Acaba Muğla, Marmaris, Fethiye ve daha birçok ilçede bu yolu yürümüş kaç kişi var? Kaç kişi bir pazar sabahını ayırıp kendi bölgesinde böyle bir yürüyüş yaptı? Önce değerlerimize biz sahip çıkmalıyız. Bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. 2017 yılında Karya Yolu'nda daha çok yürümeyi ve 'Karya Yolu'nun farkında mısın?' projesini devam ettirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


"TANITIMLA HEDEF KİTLEYİ MUĞLA'YA ÇEKMELİYİZ"


Yürüyüşü düzenleyen Hür Düşünce Platformu'na teşekkür eden Vali Amir Çiçek, Muğla'da 12 ay boyunca turizm faaliyetlerinin sürdürülebileceği potansiyelin bulunduğuna dikkat çekti. Muğla'da deniz, kum ve güneşin dışında Karya Yolu'ndaki yürüyüş gibi özellikle sonbahar ve kış aylarında yapılacak turizm etkinliklerin olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek, "Muğla'da kamu, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla hedefimiz yılın sadece bir döneminde değil yıl boyunca devam ettirebilir turizm faaliyetlerini yaygınlaştırarak ilimize her ay turist çekmek. Doğal, kültürel, tarihi ve her türlü sporun yapılabileceği pek çok değere sahibiz. Yapmamız gereken daha çok tanıtım yaparak hedef kitlelerimizi Muğla'ya çekmek. Bugünde bu değerlerimizden biri olan Karya Yolu'nun bir bölümünde yürüyüş yaptık. Sivil toplum kuruluşlarımızın ön ayak olarak değerlerimizin tanıtılması takdire şayan. Başta Muğlalı vatandaşlarımız olmak üzere ilimize gelen bütün misafirlerimizden Muğla'nın değerlerini keşfetmeye zaman ayırmalarını bekliyoruz" dedi. Moladan sonra yürüyüşe devam eden Vali Çiçek ve beraberindeki protokol üyeleri, minik izcilerle karşılaştı. Grup liderinden bilgi alan Vali Çiçek, izcilerle sohbet etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141