• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Erbakan'ın elini öpme yarışı

Erbakanın elini öpme yarışı
Erbakan Konya'da bir iftar yemeğine katıldı. Yemek ilginç görüntülere sahne oldu. Bakın neler yaşandı?

Saadet Partisi'nin Konya'da düzenlediği iftar yemeğine katılan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için partililer el öpme yarışına girdi. İftar masasına oturur oturmaz peçetesi bağlanan Erbakan'ı, kendisinden büyük bir partili başından öptü. İlginç görüntülere sahne olan iftar yemeğine 500 partili katıldı.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, geleneksel bir iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine Milli Görüş lideri ve 54'ncü hükümetin başbakanı Necmettin Erbakan'ın yanısıra, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genel Başkan yardımcıları Teoman Rıza Güneri, Numan Kurtulmuş, Mustafa Özkafa ve bin 500 civarında partili katıldı.



Salona ilk olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan geldi. Kutan'ın gelişi sırasında bazı partililer, Kutan'ın elini öpebilmek için sıraya girdi. İftar saatinden yaklaşık 10 dakika sonra salona giren Necmettin Erbakan, 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılandı. Erbakan'ın yemek yediği sırada birçok partili ve çocuklar, Erbakan'ın yanına yaklaşarak elini öptü. Bazı partililer de Erbakan'ın fotoğraf ve görüntülerini almak için birbiriyle yarıştı.

Partililerin 'Kutan Başbakan ve Mücahit Kutan' sloganları arasında kürsüye gelen Kutan, “Bu salonda, Milli Görüşçülerin azmini ve kararlığını, inancını görüyorum. Eli kanlı katillere el sıkanlara, yumruk sıkan kardeşlerimi görüyorum. Daha fazla birliğe, kardeşliğe, beraberliğe, dayanışmaya ihtiyacımız olduğu dönemde, parlamentodaki partilere bakın. İktidar partisine ve ana muhalefet partisine. Acaba onların gündeminde biraz önce bahsettiğim gelişmeler mi var? Hayır” dedi.


Kutan, yerel seçimlere önem verdiklerini kaydederek, “Ele ele verirsek, Konya tekrar Milli Görüş'ün kalesi haline gelecektir. Konya'ya yakışan da budur” diyerek sözü Necmettin Erbakan'a bıraktı.

Erbakan, konuşmasında, “Yeryüzünde, 6 milyar insan var, bu insanların hepsi mesut mu? Dünyada ve bölgemizde kan, savaş ve zulüm devam ediyor. Neden insanlar kardeş ve mesut şekilde yaşamıyorlar? Bunun sebebi şudur; güç ve iktidar yanlış kişilerin eline geçmiştir. Gücü batılın elinden alarak bütün insanlığa saadet getirmekten başka yol yoktur” dedi.

Şuurlanmanın Konya'dan başlayacağını belirten Erbakan sözlerine şöyle devam etti: “İnsanları siz şuurlandıracaksınız. Biz sıfırdan başlayıp ilk defa zirveye ulaşmadık, kaç kez böyle başarılarımız var. 1969 yılında bir kişi olarak başladık. O zaman 'sen bağımsızsın ülkeyi nasıl kurtaracaksın? Tek çiçekle yaz olmaz' diyorlardı, ancak biz onlara her yaz tek bir çiçekle başlar diye cevap vermiştik. Çalışarak aynı başarıyı yeniden elde edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan, canlı yayın yapan televizyonlar ile basın mensuplarının dışarıya çıkarılmasını istedi.

Toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genel Başkan yardımcıları Teoman Rıza Güneri, Numan Kurtulmuş, Mustafa Özkafa ve çok sayıda partili katıldı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141