• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Engin Nurşani nin son durumu

Engin Nurşani nin son durumu
Engin Nurşani'nin halen yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü hatırlatan doktorları genç türkücünün son sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Nurşani'nin doktorları ; “Kamuoyuna yansıyan haberlerde Engin'in boynunda kırıklar bulunduğu belirtiliyordu. Ancak; yapılan muayene ve tetkiklerde boyun kırığı olmadığı görüldü. Dün akşam ilk kez gözlerini açtı ve seslere tepki vermeye başladı. Şu anda halen makineye bağlı olarak tedavisi sürüyor. Bu tür tedavilerde ise süre vermemiz yanlış olur. Kısa da sürebilir uzun da sürebilir ancak sevindirici olan şudur ki; Engin'in sağlık durumun her geçen gün iyiye doğru gidiyor.”

Engin Nurşani'nin tedavisi sürüyor
Kahramanmaraş - Göksun karayolunda geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alınan Engin Nurşani'nin tedaviye cevap verdiği ve bunun ise iyileşme yönünde sevindirici bir gelişme olduğu kaydedildi.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı ve Yoğun Bakım Servisi Doktoru Atilla Kamaz, yapılan tahlillerde ve röntgen işlemlerinde herhangi bir problem olmadığını belirtti. Kamaz, Engin'in sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“Kafasında ve akciğerlerinde ciddi bir problem olmadı. Ama akciğerlerinde yaralanmaya bağlı bir havalanma yetersizliği olduğundan dolayı, göğüs cerrahisi tarafından iki taraflı tüp yerleştirdik. Yapılan bütün değerlendirme ve kontrollerinde, hastanın hayati fonksiyonlarında beklediğimiz gelişmeyi görüyoruz. Ama yoğun bakım sürecinde hastaların fonksiyonlarının değişebileceğini göz önünde tutarak, hayati fonksiyonları ile ilgili şu aşamada net bir şey söylemek durumunda değiliz. Bu sabah bir uyandırma işlemi yaptık. Cevap verdi. Ama bütün fonksiyonları eski haline gelmeden de makineden ayırmayı düşünmüyoruz.”

Bu arada Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Müdürü Mehmet Yılmaz da bir açıklama yaparak, bölge hastanesi gibi donanıma sahip olduklarını belirterek, yoğun bakım servisinin ise en üst düzeyde olduğunu söyledi.
Engin'in Almanya'da bulunan Alman annesi Angelika Ayhan da kente gelerek, Devlet Hastanesi'ne koştu. Baba halk Ozanı Ali Nurşani de Engin'in iyileşmesini beklerken, onu teselli etmeye çalışarak; “Doktorlarımızın büyük çabaları ve dostlarımızın büyük destekleri ile çok şükür Engin'imiz kritik dönemi atlatmıştır. Korkulacak durum bence şu anda yoktur. Geriye kalan Engin'in gençliği ve direncidir. Şu durumda içimiz rahat gönlümüz ferahtır. Annesinin gelmesi de büyük moral oldu” dedi.

ANNESİ DE GELDİ
Engin Nurşani'nin Almanya'da yaşayan annesi de Kahramanmaraş'a geldi. Baba Ali (Nurşani) Ayhan ile yakınlarının umutlu bekleyişinin Pazar gününden beri devam ettiği Devlet Hastanesi'ne gelen gözü yaşlı Alman anne Angelika (Nurşani) Ayhan, oğlunun bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyor.

Engin'in halen yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü hatırlatan doktorlar ise; “Kamuoyuna yansıyan haberlerde Engin'in boynunda kırıklar bulunduğu belirtiliyordu. Ancak; yapılan muayene ve tetkiklerde boyun kırığı olmadığı görüldü. Dün akşam ilk kez gözlerini açtı ve seslere tepki vermeye başladı. Şu anda halen makineye bağlı olarak tedavisi sürüyor. Bu tür tedavilerde ise süre vermemiz yanlış olur. Kısa da sürebilir uzun da sürebilir ancak sevindirici olan şudur ki; Engin'in sağlık durumun her geçen gün iyiye doğru gidiyor.” - elbistanınsesi

  • Yorumlar 518
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141