• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Doğan Dışbank'ı hangi parayla aldı

Doğan Dışbankı hangi parayla aldı
AK Parti Gurup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Aydın Doğan'ın İş Bankası'sının iştiraki olan Dış Bank'ı, İş Bankası'ndan aldığı kredi ile nasıl satın aldığını anlattı..

AK Parti Gurup Başkanvekili Bekir Bozdağ, vaktiyle bu ülkede başbakanları pijamasıyla karşılayan ve bu pijamasıyla karşılamasını kameraya aldırarak ülkeye lanse eden birilerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı pijamayla karşılama cüretini, ahlak düşüklüğünü, kültür düşüklüğünü gösteren bir anlayış ve bu anlayışa boyun eğen bir başbakan olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından Yimpaş Kültür Alışveriş Merkezi Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Doğan Grubu ve AK Parti arsında yaşanan tartışmalara değindi. Bozdağ, son bir aydır Türkiye'de bazı tartışmalar yaşandığını belirterek, "Vaktiyle bu ülkede başbakanları pijamasıyla karşılayan ve bu pijamasıyla karşılamasını kameraya aldıran fotoğrafa çektiren, ülkeye lanse eden birileri, bir başka başbakanı evinde fotoğrafını çekip Türkiye'ye lanse eden birileri. Siz komşunuz gelirken pijamayla karşılar mısınız? Karşılamazsınız, edep var, izan var, ahlak var, terbiye var, bizim töremiz var. Hiçbiri bunu kaldırmaz, insanlıkta kaldırmaz. Ama bakıyorsunuz koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı pijamayla karşılama cüretini, ahlak düşüklüğünü, kültür düşüklüğünü gösteren bir anlayış ve bu anlayışa boyun eğen bir başbakan. Böyle bir fotoğraf Türkiye'de geçmişte çok yaşanmış. Siyasiler sıkıştırılmış, daraltılmış, bunaltılmış. Milletin

AK Parti Gurup Başkanvekili Bekir Bozdağ, vaktiyle bu ülkede başbakanları pijamasıyla karşılayan ve bu pijamasıyla karşılamasını kameraya aldırarak ülkeye lanse eden birilerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı pijamayla karşılama cüretini, ahlak düşüklüğünü, kültür düşüklüğünü gösteren bir anlayış ve bu anlayışa boyun eğen bir başbakan olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından Yimpaş Kültür Alışveriş Merkezi Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Doğan Grubu ve AK Parti arsında yaşanan tartışmalara değindi. Bozdağ, son bir aydır Türkiye'de bazı tartışmalar yaşandığını belirterek, "Vaktiyle bu ülkede başbakanları pijamasıyla karşılayan ve bu pijamasıyla karşılamasını kameraya aldıran fotoğrafa çektiren, ülkeye lanse eden birileri, bir başka başbakanı evinde fotoğrafını çekip Türkiye'ye lanse eden birileri. Siz komşunuz gelirken pijamayla karşılar mısınız? Karşılamazsınız, edep var, izan var, ahlak var, terbiye var, bizim töremiz var. Hiçbiri bunu kaldırmaz, insanlıkta kaldırmaz. Ama bakıyorsunuz koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı pijamayla karşılama cüretini, ahlak düşüklüğünü, kültür düşüklüğünü gösteren bir anlayış ve bu anlayışa boyun eğen bir başbakan. Böyle bir fotoğraf Türkiye'de geçmişte çok yaşanmış. Siyasiler sıkıştırılmış, daraltılmış, bunaltılmış. Milletin hazinesi birinin cebine hem de kitabına uydurularak aktarılmış gitmiştir" dedi

DIŞ BANK'I NASIL ALDI

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Aydın Doğan'ın Petrol Ofisi'ni nasıl aldığını şöyle açıkladı: 

"Petrol Ofisi'ni Aydın Doğan Grubu ile İş Bankası birlikte aldılar. Yüzde 50, yüzde 50 daha sonra bir dönem gazete ve televizyonlarda İş Bankası'na dönük öyle yayınlar yaptılar ki sonunda İş Bankası bu yüzde 50 hisseyi 560 milyon dolara Doğan Grubu'na hem de vade ile sattı. Bu alınan yerin yüzde 34'ü 1,5 milyar dolara kısa bir süre sonra başkasına satıldı. Taşı atıp kolun mu ağrıdı. Müthiş bir para aynen gelip cebe giriyor."

Türkiye'de Petrol Ofisi'nin özelleştirildiği dönemi anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, "Petrol Ofisi'ni Aydın Doğan Grubu ile İş Bankası birlikte aldılar. Yüzde 50, yüzde 50 daha sonra bir dönem gazete ve televizyonlarda İş Bankası'na dönük öyle yayınlar yaptılar ki sonunda İş Bankası bu yüzde 50 hisseyi 560 milyon dolara Doğan Grubu'na hem de vade ile sattı. Bu alınan yerin yüzde 34'ü 1,5 milyar dolara kısa bir süre sonra başkasına satıldı. Taşı atıp kolun mu ağrıdı. Müthiş bir para aynen gelip cebe giriyor. Bu bankanın ortakları arasında CHP'in 4 tane üyesi var. Bu bankanın, mudilerin parası. Bankalar tüccardır, basiretli bir iş adamıdır, burası satıldığında ne eder ne etmez bunu çok iyi bilmesi lazım. Bile bile zarar, bile bile lades ve 1,5 milyar dolara giden yatırım. Arkasından başka bir örnek Dışbank, bu da İş Bankası'nın bir iştirakidir, maldır. Dışbank da 17 milyon dolara Doğan Grubu'na satılıyor. Ama aradan bir ay geçmeden 1 milyar dolara satılıyor. Daha başka bir şey, bu bankanın kredisini de İş Bankası veriyor. 17 milyon doları bankanın bir şubesinden kredi olarak çekiyor bankaya yatırıyor. Dışbank'ı da 1 milyar dolara satıyor. Cebinden bir kuruş çıkmadan, cebine 1 milyar dolar giriyor. Kitabına, kuralına uygun, yapmışlar etmişler, o zaman İş Bankası'nın yönetiminde yine CHP var. Bu para Atatürk'ün kurduğu bir bankanın parası. Buradaki haklar hukuklar, birileri alırken, birileri kitabına uydururken, buna göz yuman CHP anlayışı, şimdi orada burada bağırıp çağırıyor. Biz milletin malının bekçiliğini yapmayalım mı, onların hakkını korumayalım mı, koruduk" dedi.

TALEPLERİ OLMAYINCA SABAH MANŞET YAPTILAR


Yozgat'ta Bayrak TV'nin satılarak TV5 olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Bunu Doğan Grubu 23 milyon dolara satın alıyor. Bunun karasal yayın hakkını aldığı zaman 23 milyon dolar 300-500 milyon dolar arası bir değer kazanıyor. Bir sürü televizyon ve gazete var, televizyonların yarısı bunların, haksız rekabet veya başka bir şey bilmem. RTÜK izin vermeyince, akşam konuşuyorlar sabah manşet, manşet iftiralar. Biz kitabına uydurarak, kuralına uydurarak milletin hakkını hukukunu hiç etme anlayışına dur dediğimiz için, pijamayla karşılanan bir başbakan olmadığı için ve kendisini kullandıran bir iktidar bulunmadığı için dün bunu yapanlar bugün yine yapmaya kalktılar. Ama arada bir fark var. Bugün onların desteklediği bir iktidar değil, halkın desteklediği bir iktidar var. Onun için bizim boynumuz sadece Allah'ın önünde ve bu halkın önünde eğilir. Onun dışında hiç kimsenin önünde eğilmeyiz. Bu milletin malının bekçiliğini sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

DENİZ FENERİ i.V İLE AKP'NİN ALAKASI YOK


Almanya'da mahkemesi devam eden Deniz Feneri Derneği ile AK Parti'nin bir alakasının olmadığına değinen AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, "Dediler ki baskı yapıldı, mahkeme başkanı açıkladı, 'baskı yok'. Türkiye'den çamur atamıyorlar, oradan çamur atıyorlar. Bizim boğazımızdan haram geçmedi, milletin parası geçmedi. Eğer harama bulaşmış olsaydık, bu milletin malına göz dikmiş olsaydık, sayın başbakanımıza şiir okudu diye boynuna yafta asmazlardı, hırsızlık yaptı derlerdi, beceremediler, bulamadılar. Çünkü bizim geçmişiz ak, bugünümüz ak. Allah'ın izni ile yarınımız ak olacak. Onun için iftiralar kazan kazan geliyor, AK Parti ile normal yoldan mücadele etme gücünü, mecalini bunlar kaybettiler. Bundan sonra iftira zamanıdır diye, bir yandan CHP, bir yandan Doğan Grubu dört bir yandan saldıracaklar. Bunların iftiraları ortaya çıktı, ama çıkıp bu milletten özür dilemediler. Bu anlayış milleti hiç gören, milleti yok sayan anlayıştır. Ama bu anlayışı bu millet yok edecektir. Seçimler bunun tartısı, bunun mücadelesi olacaktır. CHP bu iftiralarıyla yüzleşecek ve şamarın büyüğünü milletten yiyecektir" şeklinde konuştu
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın konuşması

(İHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141