• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Dengir Fırat üslubunu bozdu

Dengir Fırat üslubunu bozdu
Dengir Fırat ve Kılıçdaroğlu arasındaki düello tam gaz sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamalarına Fırat'tan cevap geldi;

dıyaman'da Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını okuyan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, yeni belgenin "yeni" olmadığını ve kendisinin e-postayla gönderdiği belgeler arasında olduğunu ve bunun açıklamasını yaptığını savundu.

Kılıçdaroğlu'na yönelik yine sert ifadeler kullanan ve üslubunu bozan Fırat, köşe yazarlarına gönderdiği yazıda Kılıçdaroğlu'nun sahtekar ve üçkağıtçı olduğunu bütün Türkiye'nin görmüş olduğunu söyledi.

Fırat, Kılıçdaroğlu'nu tabında memurları tehdit etme ve memurlara milletvekilliği vaat etmenin olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarının yalan olduğu ortaya çıkınca olayı saptırmaya çalıştığını savunan Fırat, "Yine her zaman yaptığı gibi kendine göre olayı saptırmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun elinde salladığı belgenin, başka bir şey ifade ettiğini yazımda cevap verdim. O belgeyi yazıma ekledim. Böylelikle Kılıçdaroğlu'nun sahtekar olduğunu, üçkağıtçı olduğunu görmüş oldu bütün Türkiye. Burada vermiş olduğu cevapta, bunların hiçbiriyle ilgili değil" dedi.

TABİİ Kİ YAZICI'DAN ALACAĞIM BELGEYİ

Kılıçdaroğlu'nun, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan aldığı bir yazıyı belge diye kamuoyuna sunduğu yönündeki açıklamasına karşılık Fırat, "Ben belgeyi devletin bizzat kendisinden almak zorundayım. Şu anda AK Parti iktidarda ve benim muhatabım bir milletvekili olarak bakan veya başbakan yardımcısıdır. Bürokrasiyle olan ilişkiyi o sağlayacaktır. Ben doğrudan bürokrasiye talimat veremem. Ama Kılıçdaroğlu'nun alışkın olduğu bir şey var. Memurları tehdit ederek, memurlara milletvekilliği vaat ederek onları suç işlemeye teşvik etmek tabında var, yaşam tarzlarında var. Bizde öyle bir şey yok. Normal prosedür içerisinde belgeleri isteriz ve devletin belgeleri geçerlidir" şeklinde konuştu.

Fırat, Deniz Baykal'ın "dokunulmazlığımı kaldırın ve beni yargılayın mal varlığımla ilgili olarak" açıklamalarına rağmen, yine de kendisiyle ilgili bütün iddiaların Baykal'ı örtmek için yapıldığını ileri sürdü.

FIRAT YİNE 'BAYKAL YÜZÜNDEN' DEDİ

Baykal'ın servetinin altındaki gayri ahlaki ve vergiye tabi olmamış gelirlerinin soruşturulması gerektiğini kaydeden Fırat, "Baykal, kendisi bir siyasi partinin lideridir. İfade ettiği servetinin kaynağını izah etmek durumundadır. İzah etmediği takdirde buradan ilan ediyorum; servet beyanında göstermiş olduğu servetin kaynağı karanlıktır ve vergisi ödenmemiş olan gelirlerden elde edilmiştir. Bunu izah etmediği süre içersinde Türk halkının vicdanında mahkum olmaktan kurtulamayacaktır. O bakımdan Kılıçdaroğlu, öncelikle kendi liderinin servetinin altındaki gayri ahlaki vergiye tabi olmamış gelirini soruşturmasında fayda vardır. Baykal bana ve Türk halkına cevap vermek zorundadır. Cevap verilmediği takdirde bu ithamlarım giderek daha ağırlaşacaktır" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141