• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

CHP'nin İstanbul adayı

CHPnin İstanbul adayı
CHP, İstanbul için adayını buldu bile! İddialara göre CHP'nin teklifini kabul eden adaya AK Parti'de teklif götürmüş.

CHP, Türk sinemasının ünlü ismi ve ANAP eski milletvekili Ediz Hun'a teklif götürdü. Gazeteport'a konuşan Ediz Hun teklifi kabul ettiğini belirterek, "AKP ve DP'den de öneri aldım ama CHP'yi tercih ediyorum. Ben Atatürkçü, laik demokrat zihniyetin temsilcisiyim'' dedi. Eski bakan Ercan Karakaş da CHP'ye döndü.

CHP, gelecek yıl Mart ayında yapılacak yerel seçim için transfer atağına başladı ve Türk sinemasının ünlü ismi ve ANAP eski milletvekili Ediz Hun'a teklif götürdü. Hun da bu öneriyi kabul ederek Gazeteport'a "AKP ve DP'den de öneri aldım ama CHP'yi tercih ediyorum. Ben Atatürkçü, laik demokrat zihniyetin temsilcisi bir insanım. Cumhuriyet Halk Partisiyle çalışacak olmam beni mutlu ediyor” dedi. Hun'un yerel seçimlerde İstanbul'un önemli bir ilçesinden Belediye Başkan adayı gösterilmesi bekleniyor.

Çevreci kimliğiyle bilinen ve Meclis'te de Çevre Komisyonu Başkanlığı da yapan Ediz Hun ile birlikte Anavatan Partisi'nden 5 belde belediye başkanı da CHP saflarına geçti. Bu isimler arasında İstanbul Ömerli beldesi Belediye Başkanı Erdal Yılmaz da yer aldı. CHP'li Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş da partisine geri döndü.

TEK KRİTER ATATÜRKÇÜ OLMAK
Halen İngiltere'de bulunan Ediz Hun Gazeteport'a yaptığı açıklamada, bir süre önce CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile bir telefon konuşması gerçekleştirdiğini söyledi. 16 Eylül'de Türkiye'ye döneceğini belirten Hun, “Ben Atatürkçü, laik demokrat zihniyetin temsilcisi bir insanım. Halk Partisiyle çalışacak olmam beni mutlu ediyor” dedi.

2003 yılında ANAP'tan ayrıldığını kaydeden Hun, bugüne kadar kendisine AKP ve DP de dahil bir çok partiden davet geldiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Tüm partiler bu ülkenin partileri. Ben ANAP'ta politika yaptım ve ayrıldım. ANAP zayıfladığı için partiden ayrıldığım iddiası da gerçek dışı. Benim Hiçbir ön şartım yok. Belli yaşa gelmiş bir insanım. CHP'nin, sanat ve kültür hayatında 45 yıllık hizmetlerim doğrultusunda benden yararlanması, çok doğal bir hareket. Türkiye'ye döndükten sonra parti yöneticileriyle yeniden bir araya geleceğiz. Aktif siyasete yeniden dönünce Bahçeşehir ve Okan üniversitelerinde verdiğim dersleri de bırakacağım. Bu arada siyasetin yanı sıra bir gazeteye de tam sayfa çevre yazıları yazacağım"

'KAPILAR AÇILACAK'
Eskişehir'in başarılı belediye başkanı DSP'li Prof. Yılmaz Büyükerşen ile Ordu belediye başkanı Seyit Torun da CHP saflarına katıldı. Büyükerşen ve Torun'un uzun bir süredir partiyle temas halinde olduğu belirtilirken, CHP'nin yerel seçim öncesinde parti dışında kalan tüm isimlere sürpriz hazırlığı yapıyor.

Yerel seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir'i almak için seçime iddialı hazırlanan CHP, yenilenen program ve tüzüğüyle demokrat ve cumhuriyetçilerin yanı sıra partiye çeşitli nedenlerle küserek uzaklaşan isimleri CHP çatısı altında birleşmesi için hazırlıklara başladı. Sonbaharda program ve tüzüğünde yenilik yapacak olan CHP, “yuvaya dönen” ve “yuvada buluşan” bu kadrolarla 2009 seçimine girmeye hazırlanıyor.

KARAKAŞ: BAŞKA EVİMİZ YOK
Bu arada CHP'li seki bakanlardan Ercan Karakaş da partiye döndü. Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu ile geçtiğimiz günlerde görüştüğünü söyleyen Ercan Karakaş Gazeteport'a şunları söyledi:

"2000 yılında Aydın Güven Gürkan ile CHP'den ayrıldım. Rahmetli Gürkan, vefatından önce Deniz Bey'e bir mektup yazmıştı. Dağılan sosyal demokrat aileyi bir araya getirmesini istiyordu. Deniz Bey de Gürkan'ı hasta yatağında ziyaret etmişti. Şimdi CHP yenileyeceği program ve tüzüğü ile böyle dağılan bir aileyi bir araya getirecek. CHP'den ayrıldıktan sonra geçen 8 yıl içinde pek çok parti doğdu. Ancak kitlesellik sağlanamadı. Biz parti üyesi olmasak da siyasetin içindeyiz. Gittiğimiz her yerde CHP ile ilgili sorunlar, beklentiler bize aktarılıyor. Yani CHP bizim evimiz gibi görünüyor. Gidecek başka evimiz de yok. Dağılan ailenin toplanacağı çatı burası. Daha sağlam çatı iddiasıyla yola çıkanlar başarısız oldu. Bu bir gerçek. Memleketim olan Çanakkale'den ve İstanbul'un bazı ilçelerinden de yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için de çağrılar geliyor''


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141