• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

CHP’li Erbay: Yatağandaki işçilerin katili özelleştirmedir

CHP’li Erbay: Yatağandaki işçilerin katili özelleştirmedir
CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, Yatağan Termik Santrali’nde 2 işçinin hayatını kaybettiği ve 10 işçinin de yaralandığı iş cinayetini Meclis gündemine taşıdı.
CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, Yatağan Termik Santrali’nde 2 işçinin hayatını kaybettiği ve 10 işçinin de yaralandığı iş cinayetini Meclis gündemine taşıdı.    
“Yatağan Termik Santrali'nde, kazana kömür taşıyan kömür nakil hattının 45 metre yükseklikten düşmesi sonucu 2 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti, 10 işçi kardeşimiz de yaralandı.” diyen Erbay, “Biliyoruz ki bu ne ilk ne de son iş kazası olacak. Ancak devlet olarak bu kazaların son bulması için gereken çabayı gösterebiliriz, insanlarımızın iş kazalarında ölmesinin ve sakat kalmasının önüne geçebiliriz” dedi.
Yaşanan iş cinayetlerinin sebebinin maliyetleri düşürmek ve kar hırsı olduğunu belirten Erbay, “Özelleştirmeyi bir çözüm olarak görmek ya da göstermek doğru bir yaklaşım değildir. Şunu çok iyi biliyoruz ki çözüm özelleştirme değildir. ‘Üreten kurumlar devletin üzerine yüktür, bu yükü üzerinden atalım.’ anlayışı yanlış bir anlayıştır.” ifadelerini kullandı.
CHP’li Erbay, Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı büyük mücadeleler verdiklerini hatırlatarak şunları söyledi; “Dört yıl önce ‘özelleştirme ölümdür’ demiştik. Özelleştirmenin karı arttırmak için iş ve işçi güvenliğini hiçe sayarak gerekli önlemleri almayacağını söyleyip direniş çadırında nöbet tutarak bu özelleştirmeye karşı çıkmıştık. 
Şimdi görüyoruz ki özelleştirildikten sonra güvenlik önlemlerinin alınmaması, gerekli bakımların yapılmaması sonucunda kömür taşıma rampası çökmüş ve 2 işçimiz hayatını kaybetmiştir.
Her şeye rant gözüyle bakan AKP iktidarı döneminde emeği alın teri ile çalışan işçilerimiz rantın ve kar hırsının kurbanı olmaktadır. 
Dün Soma’da bugün Yatağan’da yaşanan iş cinayetleri, alınmayan önlemlerin ve ilgili kurum ve kuruluşların görevlerini gerektiği gibi yerine getirmediğinin göstergesidir. İş ve işçi güvenliğinin denetlemesi ve önlemlerin alınmasını sağlamakla yükümlü kişi ve kurumların iş cinayetleri ile ilgili sorumlulukları araştırılmalı ve sorumlular bir an önce cezalandırılmalıdır.”
 Yatağan’da meydana gelen iş cinayetinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve sorumluların ortaya çıkarılarak gereken cezaları almaları için elimizden gelen gayreti göstereceklerini söyleyen Erbay, “Hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Muğla halkına başsağlığı, yaralı işçilerimize de acil şifalar dilerim” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141