• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

CHP’li Erbay: Muğla’da bu çağda birleşik sınıf uygulaması kabul edilemez

CHP’li Erbay: Muğla’da bu çağda birleşik sınıf uygulaması kabul edilemez
Yeni eğitim öğretim yılının açılması nedeniyle Muğla’da bazı okulları ziyaret ederek öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyen CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, hala birleşik sınıf uygulaması olduğu şikayetleri üzerine
Yeni eğitim öğretim yılının açılması nedeniyle Muğla’da bazı okulları ziyaret ederek öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyen CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, hala birleşik sınıf uygulaması olduğu şikayetleri üzerine “Bu çağda böyle bir uygulama asla kabul edilemez. Bu durum AKP eliyle eğitim sistemimizin çökertildiğinin göstergesidir.” dedi. 
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle CHP Menteşe Kadın Kolları üyeleriyle birlikte bazı okulları ziyaret ederek öğrencilere kalem seti ve çeşitli kırtasiye malzemesi hediye eden CHP’li Erbay, “Yeni eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerimize hayırlı olsun. Umuyoruz ki, bu eğitim öğretim yılı herkes açısından verimli geçer.” diye konuştu.
Eğitim sistemi yap - boz tahtasına döndü
AKP iktidarı döneminde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da adeta bir yıkım yaşandığını belirten Erbay, “AKP, eğitim sistemimizi yap – boz tahtasına çevirdi. Her gelen Bakan kendi keyfine göre yeni bir eğitim sistemi getirdi. Tarikatların, cemaatlerin önünü açmak, bu yapıların istediği biçimde bir eğitim sistemi kurmak için çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve velilerimizi adeta deneme tahtasına çevirdiler.” dedi. 
Eğitim müfredatı çağın gereklerine uygun hale getirilmeli
CHP’li Erbay, her sene müfredat değişikliği yapılmasını eleştirerek, “Eğitimde hangi tarikat ya da cemaat etkin konuma geçerse bunların istediği yönde bir müfredat değişikliği yapılıyor. Ülkemizi 21. yüzyılın gerekleri çerçevesinde ileriye götürecek, çağın gereklerine, akla, bilime uygun bir müfredat yerine, çağ dışı bir bakış açısıyla ders kitapları hazırlanıyor. Çocuklarımız dünyaya ayak uydurmasını bir kenara bırakın her geçen gün daha da geriye gidiyor. Eğitimde niteliği ölçen uluslararası PISA testi sonuçlarına göre Türkiye 72 ülke arasında 50. sırada yer almaktadır. Eğitim sistemindeki bu keyfiyetle çocuklarımızın daha ötesi ülkemizin geleceğiyle oynanmaktadır. Eğitimde bir an önce köklü bir düzenleme yapılarak çağın gereklerine uygun, aklı ve bilimi temel alan, laiklik temelinde bir eğitim sistemi inşa edilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Sınav sistemi çocuklarımızın geleceğini karartıyor
Sınav sisteminin de eğitim sitemi gibi keyfiyete göre sürekli değiştirildiğini söyleyen Erbay, “Öğrencilerimiz sınava hazırlanırken sınav sistemi ve sınav müfredatı değiştiriliyor. Zaten niteliksiz bir eğitim alan öğrencilerimiz bir de bu keyfi değişiklikle tamamen başarısızlığa itilmektedir. 2018 üniversite sınav sonuçları bu durumu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Anadolu ve fen liseleri de dahil olmak üzere, tüm okul türlerinin üniversiteye yerleşme oranları geçen yıla göre düştü. Lisans kontenjanları geçen yıla göre yüzde 2.29 artmasına karşın, yerleşen öğrenci sayısı yüzde 6.62 azaldı. Öğrencilerimiz üniversiteye giriş sınavında 40 Türkçe sorusundan ortalama 16 soruya, temel matematikte 40 sorudan ortalama 6 soruya, fen bilimlerinde ise 20 soruda ortalama 3 soruya doğru cevap verebilmiştir. İşte AKP’nin eğitim sistemimizi getirdiği nokta burasıdır.” diye konuştu.
Öğretmen atamaları derhal yapılmalıdır
CHP’li Erbay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu ülkenin geleceğini gençlerimize, gençlerimizi de öğretmenlerimize emanet ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Yaklaşık 130 bin öğretmen açığı var okullarımızda. Ancak AKP iktidarı öğretmen atamaları yaparak hem çocuklarımıza nitelikli eğitim imkanı sağlamak hem de yıllarca emek vererek okuyan, öğretmen olan insanlara mesleklerini yapma imkanı sağlamak yerine, saray yapmakla ya da saray gibi uçaklar almakla meşgul. Öğretmen yetersizliği nedeniyle bu çağda Muğla gibi bir ilde eğitimle ilgili aldığımız şikayetlerden birisi hala birleşik sınıf uygulamasının olduğudur. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Halkın eğitim için ödediği vergiler, yeni okullar yapılması ve öğretmen atamaları için kullanılması gerekirken lüks ve şatafat için kullanılmaktadır.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141