• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

CESUR Binbaşı yürekleri dağladı

CESUR Binbaşı  yürekleri dağladı
Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasında Tendürek Dağı Soğuksu bölgesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur ve yanındaki 5 asker şehit

Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi, Van'daki törenin ardından dün memleketi Muğla'ya getirildi. Havayoluyla Milas - Bodrum Havalimanı'na getirilen Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi, daha sonra Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Emir Beyazıt Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada askerlerin omuzlarında bir süre taşıdığı şehit binbaşının cenazesi, daha sonra baba evinini önünde kurulan masaya konuldu. Oğlunun cenazesini bekleyen anne Feriştah Cesur, tabutu elini açarak karşıladı. Ardından gözyaşı döküp cenazeye sarıldı.

 

SON DOKUNUŞ

Eşiyle aynı uçakta Muğla'ye gelen Seda Cesur ise 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur'u, görevlilerin isteğine rağmen biran olsun kucağından indirmedi. Sık sık eşinin tabutunu öpen ve fotoğrafını okşayan Seda Cesur, kucağındaki oğluna da babasının fotoğrafını ve tabutunu gösterdi. Yaşananları anlamaya çalışan küçük Demir Alp ise babasının cenazesine ve fotoğrafına dokunup çevresini izledi. Burada şehit asker için Kuran okunmasından ve dua edilmesinden sonra cenazesi, tören için İnönü Caddesi'ndeki Kurşunlu Cami'ne götürüldü. Şehit binbaşının cenazesi, yol boyunca Türk bayrakları asılı ev ve işyerinden çıkan vatandaşlar tarafından gözyaşı ve alkışlarla karşılandı.

 

20 BİN KİŞİ UĞRLADI

Merkez Kurşunlu Camiinde kılınan cenaze namazına Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un eşi Seda Cesur kucağında 1,5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur ile birlikte katıldı. Cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kıvanç Cesur’un Babası Remzi Cesur, Annesi Remzi Cesur Annesi Feriştah Cesur, ağabeyi Ali Volkan Cesur, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan  Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk, Akın Üstündağ, Ömer Suha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş katıldı. Şehit cenazesine Muğla’dan yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Kıvanç Cesur’un Muğla’da ki arkadaşları ‘Nur içinde yat cesur yürek’ sloganları attı. Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenaze töreni sırasında eşi Seda Cesur, annesi, babası ve ağabeyi güçlükle ayakta durdu.

KÜÇÜK DEMİR HERKESİ DUYGULANDIRDI

Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un 1,5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur babasının Türk Bayrağına sarılı tabutu üzerindeki fotoğrafına bakıp ağlaması herkesi duygulandırdı. Demir Alp cenaze namazı sırasında ise babasının tabutu başındaydı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi şehit ailesine taziyede bulundu. Binbaşı Cesur’un naşı kılanan cenaze namazının ardından şehir yeni mezarlığında bulunan şehitliğe defnedildi. Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur 4 yıl önce Seda hemşire evlenerek dünya evine girmişti. 1,5 yaşında ki oğlu Demir Alp Cesur ile son fotoğrafını yaklaşık 1 ay önce çektirmişti.

 

EĞLENCE MERKEZLERİ KAPANDI

Muğla’lı Binbaşı  Kıvanç Cesur’un şehit düştüğü haberinin gelmesinin ardından Muğla’nın tüm sokaklarına Türk Bayrakları asıldı. Muğla’da bulunan bar ve eğlence merkezlerinin sahipleri işletmelerini 24 saat kapattı. 

MARMARİS’TEN YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

Öte yandan Marmaris Belediyesi, Binbaşı Kıvanç Cesur'un dün ikindi namazının ardından Muğla Kurşunlu Cami'de kılınan cenaze namazına katılmak isteyenler vatandaşlar  için saat 15.00'te Eşref Girginç Parkı önünden ücretsiz servis araçları  kaldırdı. Araçlara binene yüzlerce Marmaris yaşayanı da Cesur Binbaşı’yı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında yer aldı.  (DHA-Ahmet IRMAK/GÜNDEM)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141