• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

ÇAĞDAŞ BİLİM KOLEJİ'NDEN ÖZEL LİSE

ÇAĞDAŞ BİLİM KOLEJİNDEN ÖZEL LİSE
Marmaris'te kurulmasından bu yana dört yılı geride bırakan Çağdaş Bilim Koleji verdikleri bir davetle basın mensuplarını ağırladı.
Marmaris'te kurulmasından bu yana dört yılı geride bırakan Çağdaş Bilim Koleji verdikleri bir davetle basın mensuplarını ağırladı. 
Verilen davete Çağdaş Bilim Koleji Ortaokul Müdür ve kurucu ortağı Ahmet Ünal, kurucu ortaklardan Abdurrahman Yüce, müdür yardımcısı Süleyman Çöl, ana okul müdiresi Nur Uslu ve basın mensupları katıldı. 
 Düzenledikleri kahvaltı etkinliğinde yaptıkları çalışmalarından ve devam edecek olan projelerinden bahseden kolej müdürü Ahmet Ünal şunları söyledi:
''Geriye dönüp baktığımızda çok büyük adımlar attığımızı görüyoruz. Daha yeni bir bebek olan okulun giderek daha da büyüdüğünü görüyoruz. Bir yerde birlik ve beraberlik varsa herkes aynı hedefe aynı gözle bakıyorsa oraya başarı kendiliğinden gelir. Atılımlar yapmaya başladık. Binamızın yanına ek bina yaptık. Çağdaş bir yapı olarak bizlerin amacı sadece Marmaris'te değil ülkemiz çapında referans gösterilen bir eğitim kurumu olmak. Bu bir ütopya değil, bununla ilgili planlarımız var. Üniversite bile açabiliriz, neden olmasın.''
'Barınak hayvanlarına yapılan yardım ses getirdi.'
Önemli gün ve haftalara önem veren kolej yaptıkları projelerle Marmaris'in gözde eğitim kurumu olarak gösteriliyor. Öğrenciler hem sportif hem de kültür ve sanat faaliyetleriyle eğitim hayatlarına donanımlı bir şekilde devam etme fırsatı yakalıyor. Bu anlamda Ahmet Ünal sözlerine şöyle devam etti : '' Ülke çapında ses getiren çalışmalarımız oldu. Siz basının sayesinde ülkenin en ücra köşelerinde çalışmalarımız duyuldu. Öğrencilerin kendi biriktirdikleri harçlıklarıyla barınağa 1 ton mama yardımı yapıldı. 'Eğitim için el ele, haydi şimdi Antep'e' projesi yine gerçekten ses getiren bir projeydi. Gaziantep Nizip ilçesinde zor şartlar altında okuyan çocuklara giyecek yardımı yaptık. Onların mutlulukları bizi de mutlu etti. Ülke içinde yaptığımız faaliyetler dışında, yurt dışında da etkinliklere katılıyoruz Mayıs ayında Almanya'ya giderek oradaki kardeş okulumuzu ziyaret edeceğiz.''
'Satranç bilmeyen bu okuldan mezun olamıyor.'
Sizleri 10 Mayıs günü okulumuza davet ediyoruz. Ana sınıfından 8. sınıfa kadar 510 öğrencimiz ve 56 öğretmenimiz aynı dansı aynı anda sergileyecekler. Ayrıca İzmir MEF Koleji'nin düzenlediği yaratıcı drama yarışmasına katılacağız. Yeni bir proje olarak öğrencilerin İngilizce seviyelerini ölçmek amacıyla İngiltere Cambridge Üniversitesi'nin hazırladığı sorularla seviye ölçme sınavı yapıyoruz. Çocukların bizi seçmelerinin bir nedeni de bizlerin sürekli etkinlik düzenlemesi. Bisiklet, zumba, satranç, tenis, futbol, basketbol, yüzme gibi sportif faaliyetlerin yanında; İngilizce münazara, drama, müzik, resim, bilişim, fotoğraf, zekâ oyunları, el sanatları gibi kulüplerimiz var. Çocuklar bu etkinliklerden iki tanesini seçebiliyorlar. Biz şunu söylüyoruz; satranç oynamayı bilmeyen bizden mezun olamıyor. Buradan mezun olan her öğrencimiz satranç bilerek mezun olacak.
'İlk bağımsız özel lisemiz çok yakında hizmete açılıyor.'
İlkokul ve Ortaokulumuzdan sonra neden bir lisemiz olmasın anlayışıyla lisemizi yapmak için geçtiğimiz kasım ayında yerimizi belirlemiştik. 
Yalnız ülkemizde bürokrasi çok yavaş. Gerekli izinlerin alınması aylar sürdü. Temel kazı çalışmalarımız başladı. 3,5 dönüm arazi üzerine lisemizi kuruyoruz. Toplamda 12 derslik olacak. 
Diğer liselerden farklı olarak ilkokul, ortaokul, lise birleşimi olarak değil, tamamen bağımsız, kendi binasında olacak bir lise olacak. Çok iddialıyız. Yazın yavaş yavaş okulun içini de tamamladıktan sonra Eylül ayına yetiştirmeye çalışıyoruz.'' 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141