• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ben de Türkiye'nin Türkan'ıyım

Ben de Türkiyenin Türkanıyım
Altın Portakal Film Festivali Uzun Metrajlı Film Yarışması Jüri Başkanı Türkan Şoray, Sophia Loren'e benzetilmesiyle ilgili, "Ben de Türkiye'nin Türkan'ıyım" dedi

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metrajlı Film Yarışması Jüri Başkanı Türkan Şoray, Sophia Loren'e benzetilmesiyle ilgili olarak, "Benim için Türk insanının kalbinde Türkan olmak yeterli. Ben de Türkiye'nin Türkan'ıyım, Türk seyircisinin Türkan'ıyım" dedi. 

 Şoray, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllar önce televizyon yokken, sinema hakkimken Yeşilçam'ın en önemli işlevinin star yetiştirmek olduğunu söyledi. 

Halkın sevdiği isimlerin ön plana çıktığını, halkın kendilerini star yaptığını dile getiren Şoray, "Artık sinema dönemi bitti, televizyon hakim. Televizyon sürekli star üretiyor ama sürekli de star tüketiyor, ne kadar kalıcı bilemiyorum" diye konuştu. 

Şoray, emek harcayan ve hakkını veren insanların ön plana çıktığını belirtti. 

Ukraynalı gazetecilerin "Yabancı basında 'Türkiye'nin Sophia Loren'i' olarak nitelendiriliyorsunuz, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Şoray, "Benim için Türk insanın kalbinde Türkan olmak yeterli. Ben de Türkiye'nin Türkan'ıyım. Türk seyircisinin Türkan'ıyım" ifadesini kullandı" ifadesini kullandı.

Türkan Şoray'a yakın karakter olup olmadığının sorulması üzerine Şoray, hepsinde kendisini gördüğünü kaydetti. Şoray, kendisinin yerine geçecek veliahdının olup olmadığı sorusuna da "Ben bu söze karşıyım, rahatsız ediyor. Her sanatçının seyircinin kalbindeki yeri ayrıdır. Veliaht demek, onu çıkardı diğerini koydu demektir" cevabını verdi.

Komedi filmlerinin ödül alamadığı ile ilgili bir soru üzerine Şoray, sinemanın komediyle dramıyla aksiyonuyla renkli bir yelpaze olduğunu, nitelikli bir komedi filminin ödül alabileceğini ifade etti. 

Kadir İnanır'ın törene katılmaması

Bir gazetecinin, "50. Yıl Özel Ödül töreninde 'Al yazmalım' türküsü çalındığında duygulandınız mı, Kadir İnanır'ı yanınızda görmek ister miydiniz" sorusunu Şoray, çok duygulandığını ve Kadir İnanır'ı görmek istediği şeklinde yanıtladı. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Kadir İnanır'ın kendisine biraz kırıldığını ancak onu çok sevdiğini belirtti.

Kadir İnanır'ı kıracak bir şey yapmadığını söyleyen Akaydın, şöyle konuştu:

"Akil adamlarla ilgili bir toplantı için Antalya'ya gelmişlerdi. Ben de o gün İstanbul'a gitmek zorundaydım. Kadir bey bunu sanki 'Akil insanları kabul etmiyor başkan' gibi yorumladı. Alınganlık yaptı, alıngandır biraz. Ben de saygı duyuyorum, her zaman bekliyorum. Siyasetçinin sanatçıya küsmek gibi bir hakkı yoktur."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141