• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Başkan Oktay’dan beklenti büyük

Başkan Oktay’dan beklenti büyük
Marmarisliler, yerel seçimin ardından Başkan Oktay’dan, nasıl bir yönetim ve hizmet anlayışı beklediğini belirtti.

Marmaris yaşayanları, Oktay’dan, belediyenin daha tasarruflu olması, turizm sezonun uzatılması, çevre düzenlemesi,  herkese eşit hizmet götürülmesi gibi konularda istek, beklenti ve önerilerini dile getirdi.

Marmaris yaşayanlarına, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Marmaris Belediye Başkanı seçilen Mehmet Oktay'dan beklentilerini sorduk. Vatandaşlar, belediye başkanının benimsemesi gerektiği yönetim anlayışı ile hizmetler konusunda görüşlerini belirtti. Marmarisliler, öncelikli olarak vaat edilen projelerin gerçekleştirilmesi, turizm sezonun uzatılması, belediyenin daha tasarruflu hareket emesi ve herkese eşit hizmet götürülmesi konularında birleşti. Turizmcisinden, restoran işletmecisine, esnafından emeklisine herkes, Başkan Mehmet Oktay'dan beklentilerini şöyle dile getirdi:

img_4276.jpg

Tuncay Gezer

HERKESE EŞİT HİZMET

Taksici esnafı Tuncay Gezer: "Öncelikle Belediye Başkanımız Mehmet Oktay ve ekibine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Bir Marmaris yaşayanı olarak, hiçbir şekilde parti ve kişi ayrımı yapılmadan, herkese her yere eşit hizmet götürülmesini istiyorum. Ülke olarak ekonominin kötü olduğu bu dönemde belediyemizin daha tasarruflu olmasını ve gereksiz harcamalardan kaçınılmasını ve Marmaris'in ekonomik anlamda kalkındıracak projeler üzerine yoğunlaşmasını öneriyorum. Ayrıca, Marmaris'in en büyük sıkıntısı olan otopark sorununa da bir çözüm üretilmesini bekliyorum. Güzel bir Marmaris için ele ele birlikte hareket ederek, güzel şeyler başarılacağını düşünüyorum"

TURİZM SEZONU UZATILMALI

Tepe Mahallesi yaşayanlarından Aydın Yıldırım: Marmaris'in en büyük sıkıntılarından birisi trafik sorunu ve insanlar bunlardan rahatsız oluyor. Bir esnaf olarak turizm sezonunun uzatılması temennimizdir.  Marmaris'in alt yapısı olmadığı için kış ay turizm yapmak zordur, ama turlar bunu desteklerse Güneydoğu'ya,  Karadeniz'e buradan turisti götürürse olabilir. Yeni başkanı olumlu ve güler yüzlü görüyoruz.  Bunu kendi yüzünden ifade ediyor, ekibiyle güzel şeyler yapacak.  Doğa için yeşillik alanların olması gerekiyor.  Marmaris'te ev kiralarının fiyatı çok yüksek, asgari ücretle çalışan ailenin geçimi çok zordur.   Kalifiyeli eleman yetiştirmek için belediyenin halk eğitim merkezi gibi bir yer açılıp turizme kalifiyeli eleman kazandırmalıyız”

b9b8aad2-5e99-4ee0-aa88-42aaba2696d8.jpg

Ata Zift

LİMAN DAHA DÜZENLİ HALE GETİRİLSİN

Tur teknesinde çalışan Ata Zift: Bir gemici olarak ilk isteğim limanların temiz olmasını istiyorum.  Turizmin gelişmesi ve daha çok turist çekebilmek için farklı projelerin gelmesini isterim. Limanda küçük kafeler yapılarak küçük bir kasaba kenti haline getirebiliriz. Örnek olarak Tayland'da liman kenarında çok güzel kafeler var”

f9cf145e-fb36-43e2-bde0-f0f4ef2653b7.jpg

Devran Işık: “Belediye başkanımızdan istediğim gençlere önem vermesini istiyorum bir genç olarak, Yat limanında genç çalışan çok kişi var ve bende bunlardan birisiyim. Belediye başkanımız Mehmet Oktay'a teşekkür ediyorum, geminin önünden her geçtiğinde selamını esirgemiyor. Marmaris için en iyisini yapacağını biliyorum. Bizim bir tek sıkıntımız limanın kaldırılması ya da daha güzel bir proje haline gelmesini istiyorum.  Marmaris'imize yakışmıyor. 1 milyon turist geliyor ve herkes bu limandan geçiyor, çok hoş görüntü yansıtmıyor. Kapalı çarşının düzenlemesi lazım, 4 tane insan yan yana yürüyemiyor. Bunun sebebi ise esnafların kapının önüne bir şeyler dizdiği için rahat yürüyemiyoruz. Orası insanların geçme alanı bunları da belirtmek istiyorum”

ÇEŞME MEYDANI YAPILANDIRILSIN

Çeşme Meydanı Esnafı Fevzi Karatay: “Bizim esnaf olarak beklentimiz turizmin 3 aydan yukarı çıkmasını istiyoruz.  Yeşillik alanların artmasını ve Çeşme Meydanının yapılanması gerekiyor. Parke taşları çok sıcak tuttuğu için değişmesini istiyorum”

 

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLSÜN

Müzisyen Aysel Uzdil: “Belediye Başkanımızdan ilk beklentimiz otopark sorununu çözmesini istiyorum. Çevrelerin düzenlemesi gerekiyor. Belediye plajlarında güvenlik önlemleri alınmalıdır.  Bir müzisyen olarak belediyeye bando takımının kurulmasını istiyorum. Gençlerimizin önlerini açmaları ve işsiz olan gençlere desteklerini yapacağına cani gönülden inanıyorum”

ÇAY BAHÇELERİ VE SOSYAL ALANLAR ARTIRILSIN

Şenel Tekin: “Marmaris'te öncelikle sahilde oturacak kafeler yeterli değil ve pahalı belediyeden istediğim sahil kenarlarına güzel çay bahçelerinin yapılmasını ve doğal ortamın bozulmamasını istiyorum. Bunun yanında sosyal alanlar daha fazla olursa Marmarisliler için iyi olacağını düşünüyorum”

e6f5bfb5-1234-4e92-9a23-035146a76da7.jpg

DOĞAL GÜZELLİKLER KORUNSUN

Hamdi Çakıroğlu: “Marmaris doğal güzellikleriyle cennetten bir köşe.  Marmaris'te doğduk ve burada büyüdük.  Bundan sonra ki yıllarda çocuklarımız, torunlarımız bu güzelliklerden yararlanabilirse ve bu doğal güzellikleri koruyabilirse benim için yapabileceği en güzel şey olur. Marmaris'in doğal güzellikleri korunursa çocuklarımıza en güzel miras olur. Deniz kenarında gençlerimiz yeterince deniz sporlarıyla ilgilenemediğini düşünüyorum ve gençlerimize bu imkan sağlanmıyor. Belediye başkanımızdan ricam su sporlarıyla ilgili onların yararlanabileceği fırsatları, imkanları yaratabilirse gençlerimiz ruhsal ve bedensel olarak kendilerini iyi hissedecekler”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141