• BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Ayrışma gecesi oldu

Ayrışma gecesi oldu
Marmaris Belediyespor'un KANAL 48 Muhabiri Orhan Bıçakçıoğlu'na uygulamaya çalıştığı ambargoya gazetecilerden sert tepki geldi.

 Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü"nün Cuma akşamı gerçekleştirdiği “Dayanışma” gecesine, ilçede en çok spor haberine imza atan, genç ve küçük sporcuların sevgilisi, ağabeyi, amcası, Kanal 48 muhabiri Orhan Bıçakçıoğlu"nun alınmayışı basın mensuplarının kaynaşmasına yol açtı. Uzun zamandır çeşitli sebeplerle bir araya gelmeyen, hatta birbirlerine selam dahi vermeyen çok sayıda gazeteci, kulübün dayanışma gecesine katılmak yerine alelacele düzenledikleri yemekte buluştu. Yemeğe katılan gazeteciler, kulübün, daha önce ödül verdiği Orhan Bıçakçıoğlu"na yaptığı davranışı kınadı. Durumu kimisi “ayıp” kimisi “spora siyaset karıştırmak” kimisi ise “Erdoğan taktiği” olarak açıkladı. Her fırsatta “Marmarisspor tüm Marmaris yaşayanlarınındır” diyen Kulüp Başkanı Duran İlgün"ün, Bıçakçıoğlu ve Marmaris medyasından özür dilemesi gerektiği vurgulandı.

Marmaris"te günlük yayımlanan 5 yerel gazete, 1 radyo ile ulusal basın temsilcilerini isyan ettiren gelişme, internet sitesi ve haftalık gazetesinin yanı sıra ilçenin dört bir yanına astığı ilanlarda “Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü'nün Düzenlediği Dayanışma Yemeğimize Tüm Marmarislileri Bekliyoruz..” diye çağrıda bulunan Kulüp Yönetiminin, Orhan Bıçakçıoğlu"na geceye katılamayacağını bildirmesiyle başladı. Ömrünü spora adamış, yıllarca spor adamlığı yaptıktan sonra yerleştiği Marmaris"te, en çok spor haberine imza atan gazeteci olarak tanınan Orhan Bıçakçıoğlu"na yönelik bu davranış, ilçe medyasının neredeyse tamamından büyük tepki buldu. Durumu kınayan gazeteciler, kulübün dayanışma gecesine katılmak yerine aralarında kaynaşma yemeği düzenlemeyi kararlaştırdı. 11 gazetecinin katıldığı yemekte kulübün yanı sıra Marmaris Belediyesi"nin medyaya bakış açısı, sert bir dille eleştirildi. 5 günlük gazete, Radyo Ses ve ulusal basın temsilcileri konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

“ERDOĞAN TAKTİĞİ”
Selçuk KARDAŞ (Radyo Ses): “Bu yapılanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, bazı medya organları ile bazı gazetecilere bakış aşçıyla benzeşiyor. Yandaş hatta yalaka medya sahiplenilirken, eleştiren, muhalefet yapan medya dışlanıyor. Ama yine de ben kulübe teşekkür ediyorum. Çünkü, Marmaris tarihinde hiç olmadık şekilde gazetecilerin kenetlenmesine ön ayak oldular. Gazeteci kimliği alelade bir kimlik değildir. Gazeteci, Hürriyet Gazetesi"nin kurucusu Sedat Simavi"nin "Kalemini kır ama kimseye esir olma" sözleriyle özetlediği, kimseye, hiçbir kuruma boyun eğmeyen, kişi olmalıdır. Bunun aksini isteyenler, yapanlar bu mesleğe hakaret etmiş olurlar.”

Sadi TOMBUL (Yenisayfa Gazetesi): “Önce şunu söyleyeyim, siz adına bakmayın biz onu Marmaris"spor olarak görüyor ve kimsenin malı değil tüm Marmaris"in olarak kabul ediyoruz. Böyle bir kulübün dayanışma gecesine Ali"yi çağırıp, Veli"yi çağırmamak olmaz. Böyle yaparsanız olacağı da budur. Gazetecileri kaynaştırırsınız. Gazeteciler arasında oluşan bu dayanışma ortamını ileri de çok daha iyi görecekler. Onurlu bir davranış gösterip kulübün yemeğine değil de bizlere katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum”
“AYIPTIR”

Mustafa SARIİPEK (Doğan Haber Ajansı): “Spor bütün dünyada barış demektir. Sporda, din, dil, ırk, insan ayrımı yapılmaz. Bir spor kulübü tarafından görevi gazetecilik olan bir kişinin dışlanması önce insanlık adına ayıptır. Bir kişi sevilmeyebilir ama önemli olan yaptığı işe saygı göstermektir. Mesleğimize saygısızlık da edilmiştir.”

Temel IRMAK (Gündem Gazetesi): “Olanları duyunca çok üzüldüm. Tam kulübün gecesine gidecekken, vazgeçip meslektaşlarıma destek vermeye geldim.Niye çağırmadılar Orhan abiyi, çalıştığı kurum, kendilerini eleştiriyor diye mi? Elbette gazeteci eleştirecek. Keşke beni de arkamdan konuşacaklarına yüzüme karşı eleştirseler. Bakın yöneticiler her şeyi göremez. Gazeteciler halk adına yöneticilerin göremediklerini ortaya çıkarır. Bunda kızacak, ayrım yapmaya sebep olacak ne var? Unutulmasın Marmaris kimsenin malı değildir. Bu millet nasıl getirdiyse, götürmesini de bilir.”

“SPORDA SİYASET OLMAZ”
Adem ÜLKER (Yeni Asır): “Sporun siyasete alet edilmesi doğru değil. Marmaris"te gelmiş geçmiş en çok spor haberi yapan insan Orhan Bıçakçıoğlu"dur. Hatta, kendisi aynı kulüp yöneticileri tarafından ödüllendirilmiştir de. Yapılan davranışı ayıpladım.”

Ali GÜNDOĞAN (Yankı Gazetesi) “Spora ömrünü adamış Orhan ağabeyimizin dayanışma gecesine çağrılmayışı bizi çok üzdü. Sporda siyaset olmaz. Ama yine de bu davranışa sebep olanlara teşekkür ediyoruz. Çünkü, uzun zamandır birbirinin yüzlerine dahi bakmayan gazetecilerin bir araya gelmesine vesile oldular.”

“KULÜP KAMUNUNDUR”
Sabri KESEN (Manşet Gazetesi): “Marmaris Belediyespor kimsenin değil, kamunun malıdır. Yöneticileri de kamu hizmeti yapmaktadır. Kamu hizmeti yapanlar böyle davranışlarda bulunamazlar. Bulunurlarsa da sonucuna katlanmak zorundadırlar.”

Ender TÜRKKAN (Çağdaş Marmaris): “Doğruluğuna sonuna kadar inandığım "Marmarisspor tüm Marmaris"indir" diyen Duran İlgün başkanlığındaki kulübün bu davranışı anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Her şey bir yana gazetecilerin haber alması engellenemez. Ben buradan, bu vesileyle, Marmaris TV"ye yasak koyan AKP ve DSP"lilere sesleniyorum. Siz de bu arkadaşlarımızın haber alma hakkına engel olmayın.”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141