• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Armutalan Halk Şenliği ve

Armutalan Halk Şenliği ve
Armutalan Belediyesi halk şenliği ve toplu sünnet şöleni yaklaşık 3000 kişinin katılımıyla coşkuyla gerçekleşti. Yiyecek içecek ikramı yapıldıktan sonra, Grup Narkotiğin hareketli müzikleri ile katılımcılar gönüllerince eğlendi

Armutalan Belediyesi halk şenliği ve toplu sünnet şöleni yaklaşık 3000 kişinin katılımıyla coşkuyla gerçekleşti. Yiyecek içecek ikramı yapıldıktan sonra, Grup Narkotiğin hareketli müzikleri ile katılımcılar gönüllerince eğlendi. Armutalan Belediyesini Bulgaristan'da yapılan Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivalinde başarıyla temsil eden halkoyunları gurubuna başarı belgeleri verilmesinin ardından yılların eskitemediği sanatçı Tülay Özer halka unutulmaz bir gece yaşattı. Daha sonra ise sünnet çocuklarının yöresel türküler eşliğinde kınaları yakıldı. Şenlikte bir konuşma yapan Belediye Başkan Muhammet Ünlü, Göreve geldiklerinden bu yana halkımızın rahat etmesi ve modern çağdaş bir Armutalan'a kavuşmak için çok güzel şeyler yaptıklarını belirterek, Armutalan halkının onlara inanıp destek olduğunuz sürece en iyisini yapacaklarını söyledi.


Armutalan Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü yapılan halk şenliği ve toplu sünnet şöleni halkın büyük katılımıyla gerçekleşti. Yiyecek içecek ikramının yapıldığı, beğenilen sanatçıların konser verdiği şenlikte, 23 adet sünnet çocuğuna kınaları yakıldıktan sonra şenlik sona erdi. Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, dört yıldır yaptıkları halk şenliği ve sünnet şölenine herkese hoş geldiniz diyerek, “ Geleneksel hale getirdiğimiz halk şenliği ve toplu sünnet şölenine katkıda bulunan otellere, esnafımıza, doktorlarımıza ve devlet hastanesi yönetimine çok teşekkür ederim. Biz göreve gelmeden önce halkımıza bazı sözler vermiştik. Bu sölerimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Zaten amacımız Armutalan'ı modern, daha yaşanır hale getirmekti. İlk yaptığımız içilemez haldeki içme suyu için dört belediye ile kurduğumuz Mariç Balbir'i geçirip su konusunu çözdük ve şu anda çeşmelerimizden içilebilir sağlıklı su akıyor.
Beldemizin yeşillendirilmesi ve bir kültür merkezi oluşturmak için seramızı yaptık. Şu anda bu serada yetiştirdiğimiz bitkilerle beldemizi yeşillendiriyoruz. Ayrıca seradan halkımız ve diğer kamu kuruluşları faydalanıyor. Bunun yanında serada bulunan kütüphane ve sergi alanıyla kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz. Engelli kardeşlerimizin serada çalışmasını ve faydalanmasını sağlıyoruz. Bu ve buna benzer çalışmalarımızda bize katkı veren ARDER e çok teşekkür ederim.
Belediyemizin yanında cami, okul ve araç parkı ve tamir atölyesi vardı. Bu durumda olumsuzluklara yol açıyordu. Bu kötü durumu ortadan kaldırmak için belediyemizin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir araç parkı ve tamir atölyesi kurduk.


Çocuklarımızın yollarda değil de sağlıklı ortamlarda oynaması için her mahallemize park ve oyun alanları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ayrıca büyüklerimizi de düşünerek açık hava spor alanları oluşturduk.
Beldemizin en büyük sorunlarından biri olan Armutalan Datça yolu geçişi için çalışmalarda bulunarak yolu tamamladık. Şu anda da yeşillendirme çalışmalarında bulunuyoruz.
Beldemizin birçok yerinde imar planına göre yol olan yerleri açarak asfaltlamasını, kaldırım düzenlemesini ve bazı yerlerinde parke döşemesini yaptık. Şu anda beldemize yakışmayan bir sağlık ocağımız var. Biz bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için sadece Armutalan'ın değil tüm bölgenin ihtiyacını karşılayacak yeni bir sağlık ocağı yapımına başladık ve en geç bu yılın sonunda faaliyete geçireceğiz.
Çevre temizliğine önem vererek sinek mücadelesi yapıyoruz ve şu anda bu sorunumuz ortadan kalktı. Bunun yanında çöp konteynırlarını yenileyerek ve sık sık boşaltımını yaparak çevre sağlığına önem veriyoruz.
Ev kadınlarının üretim yapıp aile bütçelerine katkıda bulunmaları için her yıl halk eğitim kursları açıyoruz. Bu kurslarda eğitim alan kadınlarımızın ürettiklerini satmaları için sanat sokağı oluşturduk. Ayrıca bölgemizde çok fazla yabancı uyruklu insan yaşamakta. Bunlar içinde bölgemizde ilk defa Türkçe kursları açtık.
Yardıma muhtaç olan başarılı öğrencilerimizi de düşünerek onlara eğitim bursu veriyoruz. Şu anda 35 in üzerinde çocuğumuz burs alıyor.
Göreve geldiğimizden bu yana halkımızın rahat etmesi ve modern çağdaş bir Armutalan oluşturmak için bu ve buna benzer birçok şey yatık, yapmaya da devam edeceğiz. Sizler bizlere inanıp destek olduğunuz sürece sizler için en iyisini yapacağız.” dedi.
Başkan Ünlü'nün konuşmasından sonra Armutalanlılar Gurup Narkotik ve Tülay Özer'in şarkılarıyla gönüllerince eğlendi. En son olarak yöresel türkülerin eşliğinde sünnet çocuklarının kınası yakıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141