• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

'Arkamızda dağ var'

Arkamızda dağ var
Dün, Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait iş makinelerince kaçak olduğu gerekçesiyle 7 yapının yıkıldığı Selimiye halkı tepkili.


Dün, Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait iş makinelerince kaçak olduğu gerekçesiyle 7 yapının yıkıldığı Selimiye halkı tepkili. Köylerinde kaçak yapıya göz yummayacaklarını belirten muhtar Osman Çoşkun, “Ancak Kıyı Kenar Kanunu'yla ilgili sıkıntımız var. Köyümüzün hemen arkasında dağ var. Kanunda belirtildiği gibi, binalarımızı kıyıdan 100 metre çekmemiz imkansız” diye konuştu.

Muğla İl Özel İdaresi Encümenince kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılmasına karar verilen yapıların yıkımına, Marmaris'in Selimiye köyünde devam edildi.
Alınan bilgiye göre, Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait iş makineleri, sabah Selimiye köyünde kaçak olduğu belirlenen 1 otel inşaatı, 1 baraka ile 5 villanın yıkılması için bölgeye sevk edildi.
Jandarmanın güvenlik önlemleri altında köye giren yıkım ekipleri, Burunuç mevkisinde inşası tamamlanmak üzere olan oteli yıktı. Öğleden sonra da 1 baraka ve 5 villanın yıkımına geçildi.
Yıkım işlemi öncesinde görevliler, villalarda insan ve eşya bulunup bulunmadığını tespit etti.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı Toplumsal Olaylara Müdahale ekipleri de güvenlik önlemi alarak, köylülerin yıkım işleminin yapıldığı bölgeye yaklaşmalarına izin vermedi.
Köyün iç kısımları ve sahil şeridindeki kaçak villalar, iş makineleriyle yıkıldı. Yıkımlarda herhangi bir olay yaşanmadı.
Yıkımı yapılan villaların yeni tamamlandığı gözlenirken, sahiplerinin ise köyde bulunmadığı belirtildi.
Muğla Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, yıkım işlemi yapılan bölgenin doğal sit ve özel çevre koruma alanı olduğuna dikkati çekerek, yıkımlarda yeni yapılan bina ve ikincil konut olarak kullanılan villalara öncelik verildiğini söyledi.
Köylünün mağdur edilmemesi için gayret gösterdiklerini ifade eden yetkililer, yeni kaçak binaların yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini kaydettiler.

ARKAMIZDA DAĞ VAR

Selimiye Köyü Muhtarı Osman Çoşkun, ''Halkım ve köyüm adına çok üzgünüm, keşke turizm sezonunda bu yıkımlar yapılmasaydı. Kaç yerin yıkılacağı konusunda bize bilgi verilmedi. Yıkılan yerler kaçak ve daha önce tebligatları yapılmış ya da mühürlenmiş binalar'' dedi.
Yıkımları engellemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatan Çoşkun, köylerine yeni bina yapılmayacağı konusunda her türlü garantiyi verdiklerini ve muhtarlık olarak yasalara uygun olmayan hiçbir yapıya izin vermeyeceklerini belirtti.
Uzun yıllardır, köyün imar planının hazırlanmasını beklediklerini ifade eden Çoşkun, şunları kaydetti:
''Şu anda köyümüzdeki binaların çoğu kaçak görünüyor. Kıyı Kenar Kanunu ile ilgili de sıkıntılarımız var. Köyümüzün hemen arkasında dağ var. Binalarımızı kıyıdan 100 metre çekmemiz imkansız. Selimiye köyü için özel imar planı hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz.''
'PLANSIZ YIKILIYOR'
Köylülerden Tuncay Acar ise yıkımların bir kurala göre yapılmadığını öne sürerek, ''Selimiye köyünde yüzlerce bina var. Bunların hangisinin yıkılacağına ya da ne zaman yıkılacağına kim karar veriyor? Görevliler gelip bir baştan bir sondan yıkıyor, ondan sonra çekip gidiyor. Baştan başlasın sona doğru gelsin, ben kendi evimi kendim yıkacağım'' diye konuştu.
Selime köyünde ocak ayında yapılmak istenen yıkımlar, köylülerin direnmesi üzerine çıkan olaylar nedeniyle ertelenmişti.
Bu arada, Muğla Özel İdaresi Encümenince Marmaris'in köylerindeki kaçak olduğu tespit edilen 1500'e yakın bina için yıkım kararı verildiği öğrenildi. (A.A)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141