• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Acun yarışmada hile mi yapıyor?

Acun yarışmada hile mi yapıyor?
Acun Ilıcalı'nın yarışmasıyla ilgili dedikodu dilden dile dolaşıyor. Hatta dikkatli bir seyirci o ayrıntıyı yakaladı. İşte kritik soru;

Vatan Gazetesi Televizyon Yazarı Memet Güler'in Acun Ilıcalı'ya kritik bir sorusu var: "Acun Ilıcalı yarışmaya tanıdıklarını mı çıkarıyor?"

Güler'in bu soruyu sormasına ise aldığı bir mektup neden olmuş... Güler önce Var Mısın, Yok Musun yarışma programın katılabilmek için gerekli şartları yazmış, ardından da dikkatli bir okurun o şartların nasıl ihlal edildiğini gösteren mektubunu yayınlamış:

YARIŞMAYA KİMLER KATILABİLİR?

"Acun'un yarışmasına katılabilmek için belli şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu durum, yarışmanın kendi internet sitesindeki Var mısın Yok musun?'a Kimler Katılamaz başlıklı bölümde aynen şöyle dile getiriliyor: Show TV, AKS, Acun Ilıcalı Produksiyon A.Ş. ve bunların taşeron firmalarında çalışanlar, birinci dereceden akrabaları ve aynı evi paylaşanlar, 21 yaşından küçük kişiler ve herhangi bir suçtan bir seneden fazla hapis cezası almış kişiler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar bu yarışmaya katılamazlar. Bunların aksini kanıtlayan belgeleri sağlamayan kişiler yarışmadan diskalifiye edilebilir veya ödülleri geri alınabilir."

PELİN YARIŞMAYA NASIL KATILDI?

Hep söylerim ya, Bizim Ekran okurları çok dikkatlidir. Bakın Özge Yamaç isimli okurum neler yazmış: “Var mısın Yok musun? adlı yarışmadaki durumu biri bana açıklayabilir mi lütfen? Yarışmaya katılım şartlarında, 21 yaşından küçüklerin yarışmaya katılamayacağı yazıyor. Başvuru formunda da en son 1988 tarihi var. Yani en küçük katılımcı 1988 doğumlu olabiliyor. Ancak 3 Eylül 2008 Çarşamba akşamı yayınlanan programda, Pelin isimli yarışmacısının tanıtım filminde 3 Şubat 1990 doğumlu olduğu söylendi. Madem ki bu yarışmaya 21 yaşından küçük kimseler katılamıyor, bu yarışmacı nasıl oraya kadar gelebiliyor? Nasıl başvuru yapabiliyor? Nasıl seçiliyor? Nasıl yarışabiliyor? Yoksa dilden dile dolaşan 'Acun, tanıdıklarını yarışmaya alıyor' söylentileri doğru mu? Acun Ilıcalı, gerçekten tanıdıklarını mı yarışmacı yapıyor? 1989 doğumlular başvuru dahi yapamazken, 90 doğumlu bir kişi nasıl oluyor da oraya çıkıp yarışıyor.”

Şimdi ben de Özge Yamaç'ın sorusunu tekrarlıyorum. İşi hiç dallandırıp budaklandırmadan, içine başka şeyleri katmadan, doğrudan soruyorum: Acun, bu soruya var mısın, yok musun?

SİTEDEKİ TARİHİ DÜZELTTİLER

Tam da bu yazıyı basılmak üzere sayfaya gönderirken, Acun'un sitesine girip, şu katılım şartlarını bir daha kontrol edeyim dedim. Çünkü yazıyı yazarken televizyon editörü arkadaşım Mustafa'dan, Acun'u arayıp, meseleyi sormasını rica etmiştim. Yanıt, “Bizim yarışmamıza katılmak için 18 yaş şartı var” oldu. Sitelerinde 21 yaş yazdığını söylediğimizde ise “Hata olmuş, hemen düzelteceğiz” cevabını verdiler. Evet, gerçekten de hatalarını düzelttiler. Fakat başvuru formundaki 1988 tarihi hala duruyor. Ve ortada hala cevaplanmamış kocaman bir soru var.

İŞTE O ÖNEMLİ SORU

Dün öğleden sonra saatlerine kadar yaş sınırı hala 21 olarak gözükürken, nasıl oldu da 18 yaşında biri bu yarışmaya katılabildi? Peki internet sitesine bakıp yaş sınırının 21 olduğunu düşünen ve yarışmaya katılmayı denemekten vaz geçen 18, 19, 20 yaşlarındaki adayların hakkı ne olacak? Pelin bu yarışmaya, hangi başvuru formuna bakıp girdi? Bu durum, bir fırsat adaletsizliği yaratmıyor mu? Dedim ya, ortada Acun'un yanıtlaması gereken çok önemli bir soru duruyor. Bir kez daha soruyorum ben de bu durumda Acun, nasıl olu-yor da bu işler böyle oluyor?


  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141