• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"müzü kutladılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutladılar
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemize Muğla Valisi Amir Çiçek başta olmak üzere, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün , Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Sıtkı Koçma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar. Marmar

Valisi Amir Çiçek: "İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlayan basın, toplumların aydınlanmasında ve gelişmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesine ve güçlenmesinde de önemli rol üstlenmektedir.

Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır. Bunun en büyük örneğini 15 Temmuz'un en karanlık saatlerinde elinde kamerasıyla, fotoğraf makinesiyle, cep telefonuyla vatandaşa, olanı biteni duyurmak için çatışmanın içerisinde milletimizin gerçeği öğrenebilmesi için görev yaptılar.

Kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle, valilik olarak yürüttüğümüz tüm çalışmalarda büyük desteğini aldığımız basınımıza teşekkürlerimi sunuyor, ilkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum".

Rektör Harmandar'ın  10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

 Sıtkı Koçma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar: "Kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için üstlendiğiniz kutsal gazetecilik görevini zor şartlar altında yerine getirirken üstün gayret sarf eden siz değerli basın emekçilerinin “10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum".

Başkan Gürün Basın Emekçilerinin Günü’nü Kutladı

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kalemine sadık, doğruları yazan bütün basın emekçilerinin çalışan gazeteciler gününü kutladı.

 

Doğru, tarafsız, gerçek haberleri ile basının vatandaşın haber almasında, bilgilenmesinde, aydınlanmasında önemli bir kuvvet olduğunu hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çağdaş ve gelişmiş ülkelerde devleti yönetenlerin, siyasi iktidarların basın üzerinde baskı, yönlendirme yapmadığını, taraf olmalarını istemediğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde ne yazık ki basın ve gazeteciler mesleki olarak zor bir dönemden geçmektedir. Yapılan araştırmalarda Türkiye 180 ülke arasında basın özgürlüğünde 151.sıradadır. Siyasi iktidarın ve sermayenin güdümünde taraf ve bertaraf olma arasında gidip gelen, mesleği halkı doğru bilgilendirmek olan gazetecilere demokratik ve özgür bir ortam sağlanmalı, sadece gerçekleri yazdıkları için gazeteciler tutuklanmamalıdır.” dedi.

 

Başkan Gürün; “Atatürk devrimleri ile aydınlanan yolda çağdaş bir Türkiye İçin basın emekçilerine de büyük görevler düşüyor.”

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizde olup bitenler konusunda halkımızı doğru bilgilendirmek, vatandaşlarımızı gerçek, tarafsız haberlerle bir arada tutmak ve sonrasında Atatürk devrimleri ile yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaşların diğer şehirlerde yaşananlardan da haberdar olması için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1918 yılında Minber, 1919 yılında İrade-i Milliye, 1920 yılında Hakimiyet-i Milliye gazetelerini, 1920 yılında da ilk Türk haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nı kurdurduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Atatürk’ün “Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özetle bir milletin saadet hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözüyle ve yaptıklarıyla basına verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Başkan Gürün; “Tarafsız, ilkeli, gerçek haberleri ile halkını bilgilendiren, kalemine sadık bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, Atatürk devrimleri yolunda çağdaş bir Türkiye için basın emekçilerine de büyük görevler düştüğüne inanıyorum.” dedi.

 

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel: "Kamuoyunun sesinin duyurulmasında ve toplumun her kesiminin nabzının tutulmasında, kamu için yürütülen hizmetlerin halkımıza en iyi şekilde ulaştırılmasında önemli sorumluluklar üstlenen değerli basın mensuplarının ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar; basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını diler, sevgiler sunarım".

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat:  "Gazetecilik, toplumun doğru bilgilendirilme hakkı anlamında, bir meslek olmanın yanında çok önemli bir kamusal görevin de yerine getirilmesidir. Demokrasinin önemli unsurlarından, toplumun vazgeçilmez kurumlarından olan basın, üstlendiği görevle toplumu aydınlatma ve bilgilendirme adına çok yararlı hizmetler gerçekleştirmektedir.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri esas alarak vatandaşlarımızı doğru ve tarafsız haber alabilme ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarımız, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine büyük katkılar sağlamaktadır. Tarafsız ve ilkeli gazetecilik anlayışıyla büyük özverilerde bulunarak gece gündüz çalışan, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum".

Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü M. Ali Köseoğlu: "10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girerek, basın mesleğini icra eden basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu anlamlı günün hep birlikte 56. yılını yaşıyoruz. Tarihe bir yandan ‘kara bir leke’ diğer yandan ‘milletimizin yeniden kahramanlaştığı’ bir gün olarak geçen 15 Temmuz süreci gösterdi ki; genelde Türk basını özelde de yerel basın, bu ülkenin topraklarıyla bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği noktasında gerçekten önemli bir irade ortaya koymuştur. Milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine ışık tutan, bilgi ve haber akışı sayesinde toplumun doğru kararlar alması noktasında önemli bir görevi yerine getiren basın kuruluşları ve onların olmazsa olmaz emekçileri gazeteci arkadaşlarımızın çabaları, her türlü takdirin üzerindedir. Daha güzel ve adil bir dünyaya olan özlemimize meslek mensupları olarak katkılarımızın artarak devam etmesi dileklerimle, tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum".

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Gün dolayısıyla bir açıklamada bulunan MGC Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen 212 sayılı kanunun 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve bu tarihin de 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kabul edildiğini kaydetti.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birinin bağımsız basın olduğunu vurgulayan Başkan Akbulut,"Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bütün bu faaliyetlerin bir toplumun kültürel ve düşünsel dünyasıyla ilgili faaliyetler olduğu düşünülürse, basın sektörünün modern toplumlar için önemi daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır"

Ülkemizde objektif olmanın, vicdan ve akılla gazetecilik yapmanın zor olduğu uzun dönemler yaşandığına dikkat çeken Başkan Akbulut, "Günümüzde basın organlarının büyük bir bölümünün siyasi güçlerle bağı bulunmakta ve bunu yokmuş gibi gösterme gayretini inatla sürdürmekte ve objektiflik kılıfının altına gizlenmeyi başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Oysaki güdümsüz, güçlü bir basın anlayışı, güçlü gazeteci ve güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır" dedi.

Mesai saati dilimi olmayan ve 24 saat güvenlik güçlerimiz gibi sürekli görevinin başında olan basın çalışanlarının bu yoğun çalışmaya rağmen en fakir kesim olduğunu da dile getiren MGC Başkanı Süleyman Akbulut, bu kadar çalışıp ekonomik darbe yiyen başka bir meslek grubu olmadığını vurguladı. Akbulut, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve siyasi parti genel başkanlarının bir an önce Basın için çalışma başlatmalarını bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim" ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141