• BIST 9897.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

1 Seneye “Dünyaları” Sığdırdı

1 Seneye “Dünyaları” Sığdırdı
Ortaca Belediyesince 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler göz doldurdu.

Ortaca Belediyesince 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler göz doldurdu. Özellikle bölgenin tanıtımı için yapılan çalışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile vatandaşların takdirini kazanan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, bir yıllık süreçte yoğun çalışma temposuyla dikkat çekti.

49065941_2147067352018591_3094215047015038976_o.jpg

Ortaca Belediyesini, kültürel, sosyal ve tanıtım çalışmaları anlamında ilin en faal belediyelerinden biri haline getiren Başkan Karaçelik, hazırladıkları projelerle Ortaca’nın çehresini değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Güneyege muhabirinin derlediği bilgilere göre, Ortaca Belediyesi yıl içerisinde yüzün üzerinde etkinliğin içerisinde yer aldı.

Dalyan, İztuzu, Sarıgerme ve Caretta Carettaları ile kendi markasını yaratan Ortaca, festivaller, sportif ve sanatsal etkinliklerle önemli turizm merkezlerinden biri oldu.

Yıl içerisinde uluslararası ve ulusal çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Ortaca’da, Dalyan Açık Su Yüzme Yarışı, Uluslararası Dalyan Caretta Run Yarı Maratonu, Dalyan Sanat Festivali, Kefal Festivali, Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Bahar Şenliği, Dalyan Kitap Günleri, Yağlı güreşler, Plaj güreşi şampiyonaları, Tarım, Çevre ve Turizm Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

HİJYEN ORTACA

2018’in son aylarında açıklanan İşletme Hijyen Projesi, beğeniyle karşılandı. İşletmelerin hijyen standartlarını arttırmayı amaçlayan projede en yüksek puanı alan işletmelere sertifika ve bayrakları Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, tarafından takdim edildi.

Karaçelik, ilçe halkının daha güvenli ve sağlıklı gıda tüketebilmesini sağlamak amacıyla, tüm dünyada kabul görmüş ISO 22000 kriterlerine uygun hijyen projesini hazırladıklarını söyledi.

Yıl içerisinde çeşitli turizm fuarlarında yer alan Ortaca Belediyesi Ocak 2018’de Uluslararası EMİTT fuarında tanıtıldı. Yılsonunda ise Ege İlleri tanıtım günlerinde yer alan Ortaca standı yoğun ilgi gördü. Ortaca yılın son ayında Travel Turkey İzmir Fuarında tanıtıldı.

46790495_2099553366769990_7067365060615602176_o.jpg

SU SPORLARI İÇİN YATIRIM

Şubat ayında Dalyan’ı su sporları merkezi yapmak için çalışmalara başlandı. Ortaca Belediyesince, su sporları için tekne çekek yerine yapılan iskele ile Türk ve Sırp Kürek Milli Takımları, yarışma sezonu hazırlıklarını gerçekleştirdi.

SANAT’A ÖZEL İLGİ

Kültür sanat etkinliklerine özel önem veren Ortaca Belediyesi, Kurtuluş Savaşını konu alan “Ateşten Gömlek” adlı tiyatro oyununun ilçedeki sanatseverlerle buluşmasını sağladı. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, vatandaşları, milli ve manevi değerler ile buluşturmayı hedefleyen faaliyetlere sanatsal etkinliklerle devam ettiklerini belirtti.

Ortaca Kent Konseyi Eğitim ve Kültür Çalışma Gurubu Sığla Tiyatro Topluluğun sahnelediği “Yedi Kocalı Hürmüz” oyununun ünü il sınırlarını aştı. Oyun son olarak İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

SAĞLIKLI KENTLEŞME PROTOKOLÜ

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi, doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi ve halka daha nitelikli teknik hizmet sunulabilmesi için Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği’ne (TMMOB) bağlı Meslek Odaları Temsilcileri ile ortak mesleki faaliyet denetimi ve teknik işbirliği protokolü imzaladı.

ÇEYREK ASIRLIK GELENEK

Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali 23. Kez gerçekleştirdi. Festivallerin, yörenin turistik ve tarihi değerlerini, sanatsal yönünü ortaya çıkarmak ve tanıtmak için yapıldığına değinen Karaçelik, çeyrek asırlık bir etkinliği devam ettirmenin gururu içerisinde olduklarını dile getirdi.

SES GETİREN YARIŞMA

Ortaca Belediyesince başlatılan “Türkiye’nin En İyi İşi” projesi kapsamında 30 bin lira ücretle bölgeyi tanıtmak için çalışmalar yürüten “profesyonel turist” Efe Tanay’ın mesaisi ülke ve dünya gündeminde yer buldu. Konsepti ile dikkatleri üzerine çeken yarışmayla binlerce kişi daha proje başlamadan Ortaca, Dalyan ve Sarıgerme destinasyonunu tanıdı.

KİTAP GÜNLERİ’NE YOĞUN İLGİ

Ortaca Belediyesince düzenlenen “Dalyan Kitap Günleri” yoğun katılımla yapıldı.
Dalyan Meydanında, etkinliğe katılan yayın evlerince açılan stantlar yerli ve yabancı kitapseverler tarafından ilgiyle karşılandı. 20 yayın evi ve 10 yazarın katıldığı kitap günlerinde sergi, söyleşi, imza günleri ve dinletiler gerçekleştirildi.

EGE’NİN KIRKPINARI

Ortaca’da, 4’üncü kez yapılan geleneksel yağlı güreşlere, Kırkpınar’ın 8’i altın kemerli 48 başpehlivanı katıldı. 20 yıl aradan sonra Ortaca’da, tekrar yağlı pehlivan güreşlerinin başlamasını sağlayan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, güreşlerin her sene olduğu gibi çekişmeli mücadelelere sahne olduğunu belirtti. Karaçelik, spor organizasyonlarına çok önem verdiklerini ve turizm sezonu içerisinde çeşitli etkinliklere imza attıklarını hatırlattı.

ALTERNATİF TURİZME KATKI

Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği’nin Ortaca Belediyesi ortaklığıyla yürüttüğü Köyceğiz, Ortaca, Dalaman yürüyüş ve bisiklet rotaları (The ECO Trails) projesi tamamlandı. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, bölge ve ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandıkları için projeye gönülden destek verdiklerini söyledi. Yürüyüş ve bisiklet rotalarının alternatif turizm açısından önemine değinen Başkan Karaçelik, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

46878959_2104919492900044_6470257288123777024_o.jpg

DALYAN CARETTA RUN NEFES KESTİ

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Dalyan Caretta Run Yarı Maratonu koşuldu.
Ortaca Belediyesi ile Interval Events iş birliğinde Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca Kaymakamlığı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla gerçekleştirilen maratona, 22 ülkeden 50’si yabancı yaklaşık bin 250 sporcu katıldı. Sporcular, 21, 14 ve 5 kilometrelik parkurlarda ter döktü. Koşu sonunda sporculara nar, portakal ve mandalina ikram edildi. Yerli ve yabancı tatilcilerde yarışları ilgiyle takip etti. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan’ı ve yöreyi tanıtmak amacıyla çeşitli faaliyetler yaptıklarının altını çizdi.

SPORCULAR CARETTALARLA YÜZDÜ

“Carettalarla Yüzüyoruz” teması ile bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Dalyan Açık Su Yüzme Yarışları yapıldı. Sporcuların ve izleyicilerin 70 tur teknesi ile Dalyan Kanalı’ndan, İztuzu Plajı’na taşındığı yarış renkli görüntülere sahne oldu. Ortaca Belediyesince desteklenen yarışlara farklı yaş kategorilerinde 14 ülkeden 8’i engelli 528 sporcu katıldı. Spor müsabakaları ve sosyal etkinlikler ile Dalyan’ın tanıtımına katkı sağlamak için çalıştıklarını aktaran Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, 3 yıldır yaptıkları kaliteli organizasyonlar sayesinde A kategorisine yükselme imkanlarının olduğunu söyledi.

MUHTARLAR BAŞTAĞCI

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, muhtarla bir araya geldi. Sarıgerme’deki belediye tesislerinde düzenlenen toplantıda Başkan Karaçelik, muhtarlığın demokrasinin temel taşlarında biri olduğunu söyledi. Görev süresince muhtarla uyum için çalışmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, muhtarlara plaket takdim etti.

YAKACAK YARDIMI

Ortaca Belediyesi kış aylarında ihtiyaç sahiplerine odun yardımı yaptı. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, şu ana kadar yardıma ihtiyacı olan 450 ailenin tespit edildiğini, bu ailelere yakacak yardımı yapılacağını söyledi. Ortaca Belediyesince temin edilen ve kesilerek çuvallanan odunlar, mahalle muhtarlarıyla işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalarla belirlenen ailelerin evlerine ulaştırıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141