• BIST 9549.82
  • Altın 2475.524
  • Dolar 32.4926
  • Euro 34.5777
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Yerel seçimlere doğru

Yerel seçimlere doğru
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım: "İzmir'in kaplumbağa hızıyla kaybettiği yılları yıldırım hızıyla tekrar kazanmasını hedefliyoruz"- "11 yıllık siyaset hayatım boyunca siyasetten anladığım tek şey halka hizmet oldu

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İzmir'in kaplumbağa hızıyla kaybettiği yılları yıldırım hızıyla tekrar kazanmasını hedefliyoruz" dedi.

Yıldırım, İzmir Ticaret Borsası'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, İzmir'e hizmet etmek adına büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu belirterek, "11 yıllık siyaset hayatım boyunca siyasetten anladığım tek şey halka hizmet oldu ve bunlar Türkiye'nin her köşesine 81 ile köylerine her yere gittiğimizde Allah'a şükür 4 bin tane gerçekleşmiş proje olarak arkamızda duruyor. Bunlar bizim onur ve iftihar projelerimizdir" diye konuştu.

İzmir'de de gerek 11 yıllık bakanlığı boyunca gerekse 2,5 yıllık İzmir milletvekilliği süresince önemli projelerin hayata geçmesi için gerekli adımları attıklarını dile getiren Yıldırım, İzmir'in ticaret şehri olduğunu, Türkiye'nin iktisadi hedeflerinin belirlendiği kent olduğunu anlattı.

İzmir'in aynı zamanda tarım kenti olduğunu, tarımsal ürünleri üretmede Antalya'yla başa baş olduğunu ifade eden Yıldırım, kentin bunun üstünde potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Özellikle Gediz ve Menderes havzalarını dikkate aldığımızda burada yapılacak çok iş olduğunu hepimiz biliyoruz. Önümüzdeki süre, İzmir'in yıllardır kaybettiği imkanları hızlı bir şekilde telafi edeceği yıllar olacak diye düşünüyorum. İzmir'in kaplumbağa hızıyla kaybettiği yılları yıldırım hızıyla tekrar kazanmasını hedefliyoruz. Bunun için çalışacağız. Bunun için her türlü altyapımız var. 12 bin kilometrelik bütün İzmir sathında sizlerle sürekli istişare halinde olarak uzmanlığınızdan, tecrübenizden istifade ederek çok güzel işler yapacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bu şehir çok daha güzel şeylere layık. 30 Mart İzmir'in kazanacağı bir tarih olacak. Kim kazanırsa kazansın benim temennim, beklentim İzmir kazansın."

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise Yıldırım'ın bakanlığı süresince imza attığı önemli işlerden İzmir ve Türkiye adına gurur duyduklarını söyledi.

Yıldırım'a büyükşehir belediye başkan adaylığı yolunda başarı dileyen Kestelli, 30 Mart'ta göreve gelecek kişinin ve ekibin tarıma özel önem vermesi, yerel büyüme planlarını bu sektörün hassasiyetlerini göz önüne alarak yapması temennisinde bulundu.

Kestelli, ziyaret sonunda Yıldırım'a camdan yapılmış anahtar şeklinde bir nazarlık hediye etti.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141