Yeni yönetim 1 hafta içinde belirlenecek
Ak Parti Fethiye İlçe yönetimi topluca istifa etti. İl Başkanı Nihat Öztürk yaptığı basın açıklamasında Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan başta olmak üzere, asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yönetimin büyük bölümünün belediye başkanı ve meclis üyesi adayı olmak için istifa ettiklerini açıkladı. Sadece kadın kolları görevine devam ediyor.
Ak Parti Muğla İl başkanı Nihat Öztürk “İlçe Başkanı Mustafa Türkan ve 30 kişiden oluşan tüm yönetim kurulu üyeleri ile 30 kişilik yedek yönetim ve gençlik kolları da dahil olmak üzere tüm arkadaşlarımızın hepsi istifa etmiştir” dedi.
Nihat Öztürk Ak Parti Fethiye ilçe merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Nihat Öztürk “Yerel seçim süreci kapsamında bir çok arkadaşımızın aday adaylığı süreci başlamıştır. Bu nedenle ilçe kadın kolları hariç yönetimin komple istifasını aldık. Yeni yönetim en kısa zamanda kurulacaktır” dedi.
Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, basın mensuplarının sorması üzerine “Şu ana kadar Fethiye Belediye Başkanlığı adaylığı için resmi müracaat yapan 2 arkadaşımız bulunmaktadır. Bunlardan birisi Selahattin Kayaman diğeri ise Yusuf Çaylı’ olmaktadır. Fakat ileriki günlerde başka arkadaşlarımızın da müracaatlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk “Yerel seçim süreci partimizde başladı. 1 Kasım teşkilat mensuplarının istifası için son gündü. Biz burada arkadaşlarla yaptığımız değerlendirme sonucunda; arkadaşlarımızın büyük bir kısmı belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri ile ilgili aday adaylığı süreci var. Bunlarla ilgili istifa eden aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız vardı. Daha öncede biz planlamıştık. Belirli bir sayının üzerinde olursa ilçe yönetimindeki tüm arkadaşların istifalarını alacağız ve yeni bir yönetim kuracağız demiştik… Bu günde onu gerektirdi. İlçe başkanımda dahil olmak üzere ilçe yönetimindeki tüm arkadaşların istifalarını aldık. İnşallah en kısa zamanda Fethiye’de yeni bir ilçe yönetimiyle beraber halkımızın karşısına çıkacağız. Bunun bilgisini vermek amacıyla burada toplandık. Tamamen yerel seçim süreci ile alakalı bir düzenlemeyi Fethiye kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nihat Öztürk “Yeni yönetimi kuracak olan 3 aday adayı arkadaşımızı genel merkeze zaten bildirdik. Önümüzdeki günlerde bu arkadaşlar Ankara’ya götüreceğiz. Atama yoluyla yeni ilçe başkanı belirlenecek. Bu boşluğu en fazla 10-15 gün içersin de tamamlayacağız” dedi.
Basın mensupların sorularını yanıtlayan Nihat Öztürk “Fethiye Gençlik kollarından da bazı istifaların olmasının sebebi; Partimizde Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine yeni yerel seçim adaylık sürecinde bir liste belirlendi. Özellikle ilk üç sıraya bir bayan ile gençlik kollarından bir arkadaşımızın listelerde olmasını istedi. Yani gerekli olduğunu söyledi. Bununla ilgili olarak Fethiye İlçe Gençlik Kolları başkanımızda belediye meclis üyeliğine aday adayı oldu ve bu nedenle istifasını verdi. Gençlik kollarında da yeni bir yönetim oluşturacağız” dedi.
İstifa eden Yönetim Kurulu Asil Listesi
Abdullah Öztürk, Adem Dikik, Adem Tekeli, Ahmet Ali Dim, Ahmet Kestepli, Ahmet Zeki Acar, Arif Bozyer, Ayşegül Erer Akcabelen, Ayşe Karaduman, Bekir Arslan, Burhanettin Tuna, Bülent Araz, Bülent Taşan, Erdoğan Erenoğlu, Erkan Uysal, Firdevs Altınel Bayrak, Hakan Yılmaz, Harun Balcı, İbrahim Aybek, Mehmet Sıddık Altınkaynak, Mehmet Güler, Mustafa Günday, Mustafa Sarıyer, Ömer Güvenç, Ramazan Kocakaya, Ramazan Tunç, Rasih Deveci, Salih Kocatepe, Sıdıka Kölemen, Süleyman Çınaroğlu, Turhan Günay, Ufuk Bildirici.
Yönetim Kurulu Yedek Listesi
Arif Coşkun, Ali Orhan, Yusuf Özbek, İsmail Ünal, Halil Çardak, Salih Gökçe, Behlül Küçüksoku, Turgut Begiç, Çağatay Arsevim Cavit Erten, Serdar Cerikli, Turgut Aslan, Kılıçaslan Kaval, Nadir Çalkuş, Bekir Bozbay, Şuayip Baltacı, Selamettin Yılmaz, Adem Karpuz, Ali Gümüş, Bayram Köklü, Enes Tuna, Tevfik Cenk Ünal, Nadi Ekiz, Ahmet Paksoy, Osman Demirci, Ali Öğütçü, Osman Ersen Morkaya, Nuri Sazboğaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.