Yamanlar Dağı'na keklik ve sülün salınacak

Yamanlar Dağı'na keklik ve sülün salınacak
Karşıyaka Belediyesi tarafından, doğal hayata katkı sağlamak için Yamanlar Dağı'na kınalı keklik ile Kafkas sülünü salınacak

Karşıyaka Belediyesi tarafından, doğal hayata katkı sağlamak için Yamanlar Dağı'na kınalı keklik ile Kafkas sülünü salınacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi'nde özel bir bölümde üretilen kınalı keklik ile Kafkas sülünü yavrularının doğaya salınacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, şunları kaydetti:

"Yamanlar Dağı doğal ortamını kaybetmemeli. Burada kuşların sesi hakim olmalı. Belediye olarak, doğal ortamda yaşama imkanı bulunan kuşları kendi imkanlarımızla çoğaltıyoruz. İlk etapta aldığımız 20 keklik ve 10 sülünün yumurtalarından ilk yavruları elde ettik. Veterinerlerimiz özel olarak üretimi takip ediyor. Kuluçka makinesi ve civciv üretme ünitelerimizde bu sezon 60 yavru elde edildi. Büyümelerini bekliyoruz. Sezon sonunda bir kısmını doğaya bırakacağız."

Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı ise kınalı keklik ve Kafkas sülününün Yamanlar Dağı'nın doğal habitatında bulunan türler olduğunu dile getirdiği açıklamada, "Ancak, son dönemlerde bu türlerden doğada pek kalmadı. Amacımız, bu türleri yaşatarak, gelecek kuşaklara da göstermek. Keklik ve sülünleri üreterek, doğaya salacağız" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Bağış
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.