Yağışlar barajlardaki su seviyesini artırdı
DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 8 Ocak itibariyle Geyik Barajı'nda bir hafta önce yüzde 42 olan doluluk oranının yüzde 65'e, Mumcular Barajı'nda yüzde 15 olan doluluk oranının yüzde 20'ye, Kazan Göleti'nde ise yüzde 30 olan doluluk oranının yüzde 34'e yükseldiğini kaydettiler.
Yetkililer, Muğla'da geçen yıla oranla yağışlarda ve barajlardaki su seviyelerindeki artışın sevindirici olduğunu, bu göstergelerin yaz aylarına da olumlu yönde yansıyacağını bildirdiler.
Bölge Müdürülüğü yetkilileri, yağışların barajlardaki doluluk oranının artmasında önemli derecede etki yaptığını ifade ederek, yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle, suya aç olan toprağın doyduğunu ifade ettiler.
Milas-Geyik Barajı'nın suları ile Milas Ovası'nda bulunan tarım arazileri sulanırken, Yeniköy Termik Santrali'nin soğutma suyu da buradan karşılanıyor. Mumcular Barajı'ndaki suların bir bölümü Karaova sulamasında kullanılırken, Bodrum'un içme suyu da sağlanıyor. Bayır Barajı ve Kazan Göleti'ndeki su ise yöredeki köylerin tarım arazilerinin sulamasında kullanılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.