• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Usta kalemlerin Muğla değerlendirmeleri

Usta kalemlerin Muğla değerlendirmeleri
Tele 1’de yayınlanan sunuculuğunu Merdan Yanardağ’ın Prof.Dr. Emre Kongar ile birlikte yaptığı 18 Dakika programında Muğla ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuşuldu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Akp’nin Ege ve Akdeniz kıyılarına ulaşmak için uğraş verdiği, Muğla’da ortaya çıkan ilçe belediye başkanlarının Büyükşehre aday olmasının Cumhur İttifakına destek olduğunun altı çizildi. Muğla’da seçimi kimin kazanacağından çok kimin kaybetmesine karar vermek olduğunu söyleyen Merdan Yanardağ ve Emre Kongar Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün çok başarılı işler yaptığını ve oyların bölünmeden Muğlalıların Başkan Gürün’e destek olmaları gerektiği vurgulandı.

Merdan Yanardağ; “Muğla’da Cumhur İttifakı’na hizmet eden bölünmeler var”

18 Dakika programının sunucusu ve değerli gazeteci Merdan Yanardağ; “Türkiye genelindeki ittifaklara bakıldığında Muğla’da garip bir durum var. Fethiye Belediye Başkanı eski İyi Partili Behçet Saatçi Büyükşehre aday. Biliyorsunuz Muğla önemli bir merkez. Akp Ege ve Akdenizeulaşmak orada bir gedik oluşturmak için elinden geleni yapıyor. Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün var. Çok başarılı bir belediye başkanı. Mehmet Kocadon var, Bodrum Belediyesi’nin belediye başkanı Demokrat partiye geçti. Bakın biz uyardık. Bunlar hiçbir siyasal inancı olmayan, iktidar ve rant peşinde koşan bazı isimleri çeşitli nedenlerle belediye başkanı yaparsanız size inanan insanların siyasal, felsefi sebeplerle verdiği oyları çöpe atmış olursunuz. Hiçbir siyasi,felsefi, ideolojik, örgütsel bağı olmadığı ortada. Demokrat Parti’ye gitti ve Büyükşehre Osman Gürün’ün karşısına aday oldu. Ve bu doğrudan Cumhur cephesinin bir bileşeni, unsuru gibi hareket ettiği son derece açıktır. Burada Behçet Saatçi’ni çıkışına bakmak gerekir. Fethiye’de başarılı bir belediye başkanlığı yaptığı söyleniyor. Fakat o da Büyükşehre aday. Bu çekişmeden, bu rekabetten aradan AKP’nin çıkma ihtimali var. Bazı yerlerde DSP’ye giden isimlerin yarattığı küçük bölünmeler var. Ben tüm Muğlalıların burada kişilerden bağımsız bir şekilde kimin kaybetmesi gerektiğini karar vereceklerini hatırlatmak isterim. Esas olan seçimde kimin kazanacağından çok kimin kaybetmesine karar vermek. Türkiye’de demokratik hak ve özgürlüklerin düşmanı olan, Türkiye’yi bölen, parçalayan unsurlarına doğru ayrıştıran 17 yıl sonra Türkiye’yi duvara çarpan bu iktidara ya hayır diyeceksiniz ya evet diyeceksiniz. Muğlalılar eğer oylarınızı bölerseniz hiç olmadık bir biçimde Ege ve Akdeniz’in kalbine bir kamanın saplanacağını unutmayın. Bu bilinçle oylarınızı kullanın.” dedi.

Emre Kongar; “Osman Gürün çok başarılı, Atatürkçü, çevreci, insancıl bir belediye başkanı”

Prof.Dr. Emre Kongar’da 18 Dakika programında Muğla’yı ziyaret ettiğini, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile şahsen tanıştığını, çok başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Emre Kongar; “Ben Osman Gürün ve ailesi ile şahsen tanıştım. Fevkalede saygılı, bir numaralı demokrat, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, çevreci, insancıl, muhteşem bir insan ve çok başarılı bir belediye başkanı. Osman Gürün’ü yalnız bırakmayın.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141