Uşak İl Genel Meclisi -TKDK yetkilileri, il genel meclisi üyelerine AB desteklemeleri hakkında bilgi verdi

Uşak İl Genel Meclisi      -TKDK yetkilileri, il genel meclisi üyelerine      AB desteklemeleri hakkında bilgi verdi
UŞAK Uşak İl Genel Meclisi'nin nisan ayı üçüncü toplantısı yapıldı.

UŞAK Uşak İl Genel Meclisi'nin nisan ayı üçüncü toplantısı yapıldı.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun'un başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü'nde görevli Uzman Şahin Saraç, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD) Kırsal Kalkınma Programı kapsamında tarımsal alanda sağlanan hibe destekleri hakkında bilgi verdi.

Meclis başkanı Uzun, sunumun ardından yaptığı konuşmada IPARD Kırsal Kalkınma Programı kapsamında hazırlanacak projelere verilecek hibe destekler ile modern tarıma geçişin hızlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"IPARD Kırsal Kalkınma Programı kapsamında tarımsal projelere yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği sağlanıyor. Uşak olarak bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekir. İlimizde 2012 yılı içinde yapılanmış durumda olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, kurulduğu günden bu güne tanıtım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Umuyorum ki, önümüzdeki günlerde ilimizde tarım ve kırsal kalkınma alanında birçok proje hazırlanacak. Hazırlanan projelere sağlanan hibe destekleri ile de önemli ekonomik kazanımlar sağlanacaktır. Modern tarımın vazgeçilmez bir unsur olduğu günümüzde, AB destekli böyle bir hibe programının yürütülüyor olması önemli bir fırsat."

Muhabir: Soner Kılınç

Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.