Uluslararası Öğrenciler Fuarı -Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bi Dünya Öğrenci" sloganıyla düzenlenen fuarın açılışını yaptı
İZMİR Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bi Dünya Öğrenci" sloganıyla düzenlenen fuarın açılışını yaptı.
Bozdağ, Gündoğdu Meydanı'ndaki etkinlikte İzmir'de eğitim alan yabancı öğrencilerin açtıkları stantları gezdi,yöresel kıyafetler ve yemekler konusunda bilgi aldı.
Türkmenistan, Azerbaycan, Bangladeş, Özbekistan, Moritanya, Suriye ve Taylandlı öğrencilerle sohbet eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Sudan standında 1 yaşındaki Menat Tallah'ı kucağına aldı.
Azerbaycan'ın yöresel şapkası papak, Türkmenistan'ın yöresel şapkası telpağı takan Bozdağ, Filistinli öğrencilere de "İnşallah tam bağımsız olursunuz" temennisinde bulundu.
Bekir Bozdağ, etkinlikten ayrılmadan önce gazetecilere şunları söyledi:
"Uluslararası gençlerin en çok tercih ettiği kent İzmir. Her yıl 4 bin civarında öğrenci Türkiye'de bursla okuma imkanı buluyor. İzmir'de hem bursla hem de kendi imkanlarıyla eğitim alıyorlar. Bu öğrencilerden en fazla payı alan illerden biri İzmir. Burada eğitim alan öğrenciler siyasette, bürokraside ve iş dünyasında büyük başarıya imza atacaklar. Geleceğin cumhurbaşkanları, başbakanları ve çok başarılı başkaları da çıkacaktır."
Konuşmanın ardından organizasyon yetkilileri ve öğrenciler, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a plaket sundu.
Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.