• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye'nin Avrupa'ya yakınlaşmasını istiyoruz

Türkiyenin Avrupaya yakınlaşmasını istiyoruz
Almanya'da mülteci ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanlığı yapacak olan SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, "Her zaman Türkiye'nin Avrupa'ya yakınlaşmasını istiyoruz" dedi.

Aydan Özoğuz, Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) yetkililerinin  koalisyon sözleşmesine nihai imzaları attığı törende gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Özoğuz, kabineyede yer alacağından dolayı çok sevinçli ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Hamburg'da siyasete başladığını ve 12 yıldan beri siyaset yaptığını  hatırlatan Özoğuz, kendisinin sürekli yeni kapılar açmak istediğini belirterek, "Gerçekten benim gibi Türk isimli ve diğer yabancı isimlilerin de tabii ki siyasette olması ve kabine masasında oturması lazım. Bu gerekli" diye konuştu. 

 "Göçmen kökenliler bu ülkenin gerçek bir parçadır.  Özellikle gençler bunu görsün. 'Evet gerçekten uğraşırsam siyasete ilgim varsa buralara kadar gelebilirim diye.' Böyle adımlar atmak çok sevindirici" diyen Özoğuz, kabinede yer almasının, göçmenlerin bu ülkenin gerçek bir parçası olarak gösterdiğini kaydetti.

Sosyal Demokrat Parti'nin Türkiye'ye her zaman yakın olduğuna işaret eden Özoğuz, "Her zaman Türkiye'nin Avrupa'ya yakınlaşmasını istiyoruz. Frank-Walter Steinmeier Dışişleri Bakanı olarak eskiden de yaptığı gibi mutlaka Türkiye ile çok yakından görüşmeler devam edecektir. Bundan eminim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141