• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Toplu iş sözleşmesi imzalandı
Milas Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında 3. yıl ücret zammı belirlenerek toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Milas Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Muhammet Tokat, DİSK Genel-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, sendika temsilcileri ve Belediye çalışanları katıldı. Yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlanarak mevcut 164 kadrolu işçi maaşı için Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve DİSK Genel-İş Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı.Anlaşma sonunda Belediye çalışanları ücret zammı için Başkan Tokat’a teşekkür ederken 31 Mart Belediye Başkanlığı  seçimleri için destek olduklarını belirttiler.

 DİSK Genel-İş Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş “Toplu iş sözleşmemizi Milas Belediyesi ile gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu tüm işçi arkadaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. Sözleşmemizin 3. Yılında her zaman olduğu gibi Başkanımız yine bizlere en büyük desteği verdi. Bizlerde Başkanımızın makamında kendisine teşekkür etmeye geldik.Bizler biliyoruz ki durumumuz ne kadar iyi olursa  çalışan arkadaşlarımızın hakları en iyi şekilde savunulup saklanacaktır.Başkanımızda bir yarışa giriyor önünde bir seçim var. Bizler sizin yanınızda  olduğumuzu belirtmek istiyor sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum..” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediyenin mali yapısının elverdiği en yüksek şartların zorlanarak, sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Başkan Tokat, Bu güzel jestiniz için hepinize teşekkür ediyorum.Sizler emeğiniz ve gösterdiğiniz özveriyle bizlere katkı sunmaya çalışıyorsunuz.Ben bu açıdan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun emek en yüce değerdir. Şartlarımızın zorluğu sebebiyle sizleri bazen üzmek durumunda kaldığımız zamanlar yaşıyoruz ama inanınki bu zorlukları en az mağduriyetle halletmek adına çaba sarf ettiğimizi bilmenizi istiyorum.Sizler özveri gösterip hizmet ürettikçe  bizlere daha fazla gurur veriyorsunuz. Ben bunları unutacak insan değilim. Bu açıdan şartlarımızı  göz önüne alarak Devletin veremediklerini çalışanlarımıza vermemiz gerekiyor. Çalışanımızı hangi şartlar  söz konusu olursa olsun Enflasyonun altında  bırakmamamız gerekiyordu. Bu anlayış içerisinde sendikamız ile yaptığımız görüşmelerde personelimize resmi olarak açıklanan %20 oranındaki enflasyon kadar yevmi yelere artış  verdik.Sizleri enflasyon karşısında ezdirmeyen bir sözleşme imzaladığımız için mutluyum.Aynı zamanda VakıfBank Milas şubesi ile de promosyon anlaşması imzaladık.Bu anlaşmaya göre her bir çalışanımız 2.130,00 TL promosyon alacak.Hem toplu sözleşmemiz hem de promosyon anlaşmamızın hayırlı olmasını diliyorum. Göstermiş olduğunuz destek için de teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte seçimler tekrar kazanılacak ise  sizlerin özverisi ile kazanılacaktır.Bu sebeple daha önce ifade ettiğim gibi 31 Mart akşamı meydanda konuşma yaparken özveri gösteren bütün çalışanlarımız arkamızda olacak şekilde halka hitap edeceğim.Bu seçimleri hep birlikte kazanacağız.Desteğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141