TKDK İl Koordinatörlüğü'nün hibe destekleri -7 ilçede tanıtım toplantıları yapıldı

TKDK İl Koordinatörlüğü'nün hibe destekleri     -7 ilçede tanıtım toplantıları yapıldı
KÜTAHYA Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, hibe desteklerine ilişkin 7 ilçede tanıtım toplantıları yaptı.

KÜTAHYA Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, hibe desteklerine ilişkin 7 ilçede tanıtım toplantıları yaptı.

TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hibe destekleriyle ilgili olarak 15 Şubat'ta çağrıya çıkıldığı hatırlatıldı.

Gediz, Pazarlar, Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde tanıtım toplantıları düzenlenerek, hibe destekleri hakkında bilgi verildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Toplantılarda, Kütahya'da 12 tedbirin de açık olduğunu ve tüm bu tedbirlerden proje sunulabileceğini belirten uzmanlar, 5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar olan yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 65 arasında karşılıksız hibe desteği verileceğini ifade etti. Ayrıca uzmanlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, besi hayvancılığı, tavuk ve hindi çiftlikleri, süt işleme tesisleri, kırmızı et ile kanatlı eti işleme ve kesim tesisleri, arıcılık, tıbbi bitki yetiştiriciliği, su ürünleri, seracılık, el sanatları gibi alanlarda üreticilere önemli destekler sağlanacağını bildirdi. Toplantılar, sunumların ardından soru-cevap şeklinde devam etti. İlçelerde düzenlenen toplantılar, meslek komiteleri ve derneklere yönelik olarak da gerçekleştirildi. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (KÜSİAD) da tanıtım toplantısı düzenleyen kurum yetkilileri, dernek başkanları ve üyelerin katılımıyla gerçekleşen toplantılarda hibe destekleri ve kurum faaliyetleri hakkında bilgi verdi."

Açıklamada, Şaphane, Hisarcık ve Simav ilçelerinde düzenlenecek toplantılarla tanıtım etkinliklerinin bu ay sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi.

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Yayıncı: Deniz Açık

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.