Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon -İzmir, Aydın ve Antalya'da gözaltına alınan 14 kişi, adliyeye sevk edildi
İZMİR Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında İzmir, Aydın ve Antalya'da gözaltına alınan 14 zanlı, adliyeye sevk edildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda 28 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda İzmir'de gözaltına alınan 9 kişi ile Antalya'dan İzmir'e getirilen 2 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alındı.
Gözaltındaki 11 kişinin emniyette susma hakkını kullanarak ifade vermedikleri bildirildi. Diğer 3 zanlı ise Aydın Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne gönderildi.
Zanlılar, "Terör örgütüne üye olmak", "Terör örgütüne yardım etmek ve örgütün propagandasını yapmak" suçlamalarıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.
Gözaltına alınmasının ardından 2 aylık bebeği bulunduğu için savcılık talimatıyla serbest bırakılan S.K'nın da bugün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade vereceği bildirildi.
Şüphelilerden ikisinin vergi memuru, diğerlerinin öğretmen oldukları öğrenildi. Zanlıların, memur sendikalarında aktif rol üstlenerek örgüte maddi ve manevi destek sağlama, lise öğrencilerini hedef seçerek örgüte kazandırma, vergi dairelerinden kişi bilgilerine ulaşma ve istihbarat sağlama gibi eylemlerde bulundukları ileri sürüldü.
Zanlılardan H.A'nın Ege Bölgesi'ndeki memur yapılanmasını sağladığı, örgüt adına aidat topladığı, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı övdüğü iddia edildi.
Bu arada, 11 zanlının gözaltında bulundukları süre içerisinde "açlık grevi" yaptıkları öğrenildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen eş zamanlı operasyonda, İzmir'de 10 kişi, Aydın'da 3, Antalya'da ise 2 kişi gözaltına alınmıştı.
Muhabir: Serdar Yılmaz / Ramazan Ercan
Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.