Sütleri dağıtan taşeron firma saf dışı bırakıldı
Hasan Ceylan
Marmaris’te ortaya çıkan okul sütleri skandalındaki son gelişmelerle ilgili bilgi vermek için makamında bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan okul sütü ile ilgili taşeron firmadan kaynaklanan sorunun aşıldığını belirterek okul sütü dağıtımına yeniden başlandığının açıkladı.
Kemeraltı Mahallesi'nde geçen hafta bir arazide 59 bin 947 kutu okul sütünün bulunmasının ardından okullarda önlem olarak süt dağıtımı durdurulmuş, bulunan sütlerle ilgili olarak yapılan incelemenin ardından dağıtım işini yapan alt taşeron firmanın, dağıtımı yetiştiremediği için sütleri bıraktığı ortaya çıkmıştı. Süt üretim ve dağıtımını yapan firma ile sürdürülen görüşmeler sonunda bugün okullara yeniden süt dağıtıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan firmayla mutabakat sağlayarak sütlerin yenilerinin getirtildiğini belirtti.
Aldoğan "Daha önce sağlıksız koşullarda depolandığı tespit edilen sütlere el konulmuştu. Sütleri getiren yüklenici firmaya gerekli uyarıları yaptık firmayla yapılan mutabakat sonucu el koyulan sütlerin yerine yenileri getirtilerek okullarda dağıtıma başlandı" dedi.
Aldoğan geçen hafta yaşanan olayın herkesi üzdüğünü belirterek bu konuda duyarlılık gösteren basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bu bizim dışımızda firmanın ihmallerinden kaynaklanan bir olaydı. Ancak bu durum bizim sorumluluğumuzu ortadan kaldırmıyor. Biz İlçe Milli Eğitim olaya müdahale ettik. Açık alanda depolanan sütlerin yanı sıra okullara dağıtılan sütler de toplatıldı. Geçen hafta okullara dağıtılan bir kutu süt dahi öğrencilere verilmedi. Dün itibariyle de okullarımıza yeni sütler geldi ve öğrencilerimize dağıtılmaya başlandı. Bundan sonra okullarımıza her cuma haftalık olarak depolama yapılmadan sütler teslim edilecek ve okullarımızda sağlıklı koşullarda muhafaza edilecek. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün öğrencilerimize dağıtılacaktır" dedi.
Aldoğan velilerin içlerinin rahat olması gerektiğini belirterek, bundan sonra sütlerin fabrikadan okullara doğrudan getirileceğini çocukların sağlıklı gelişimi için velilerin çocuklarının süt içmeye teşvik etmelerini bekliyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.