Muğlada sorumsuz yapılaşma

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Muğla'da Sorumsuz Yapılaşmanın Çok Fazla Olduğunu Belirterek, "Dağın Yamaçları Yerleşim Yeri Olarak Açılmış. Bu Çok Yanlış. Büyük Bir Depremde O Yamaçlarda Heyelanlar ve Ka

IŞIKARA: MUĞLA'DA YANLIŞ YAPILAŞMA ÇOK FAZLA


Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Muğla'da Sorumsuz Yapılaşmanın Çok Fazla Olduğunu Belirterek, "Dağın Yamaçları Yerleşim Yeri Olarak Açılmış. Bu Çok Yanlış. Büyük Bir Depremde O Yamaçlarda Heyelanlar ve Kaya Düşmeleri Olabilir." Dedi.


Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Muğla'da sorumsuz yapılaşmanın çok fazla olduğunu belirterek, "Dağın yamaçları yerleşim yeri olarak açılmış. Bu çok yanlış. Büyük bir depremde o yamaçlarda heyelanlar ve kaya düşmeleri olabilir." dedi.
Kızılay Muğla Şubesi tarafından Konakaltı Kültür Merkezi'nde, "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Prof. Dr. Işıkara'nın oturum başkanlığı yaptığı toplantıya, Kızılay'ın Muğla merkez ve ilçe şubeleri başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Kızılay Derneği Muğla Şube Başkanı Bülent Karakuş, afetlerin bazen hiç beklenmedik bir anda ve çok kısa sürede meydana geldiğini hatırlatarak, "Bu sebeple afetin zararlarının tamir edilmesi kadar, hazırlıklı olmak ve bu konuda bilinçlenmek de en az zararla kurtulmak açısından çok önemli." dedi.

Mete Işıkara ise, geçen yıl Konya'daki bir Kur'ân kursu binasındaki patlamada ve geçen ay Zigana Geçidi'nde birçok kişinin hayatını kaybetmesinin bilgisizlikten kaynaklandığını ileri sürdü.

Işıkara, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin amacının, afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu vurgulayarak, "Toplum liderleri aracılığıyla afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Toplumu bilgilendirmek için 2007 yılında İstanbul'da çalışmalara başladıklarını ve Düzce'yle devam ettiklerini anlatan Işıkara, proje kapsamında 2008'de Adana, Aydın, Bolu, Bursa, Elazığ, Erzincan, İzmir, Karabük, Manisa ve Muş'a, bu yılsa Denizli, Erzurum, Hatay, Kocaeli, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova'ya gittiğini, sadece Adıyaman ve Bingöl'ün kaldığını söyledi.

Muğla'ya gelmesinin sebebinin, burasının birinci derece deprem bölgesinde bulunması olduğunu belirten Prof. Dr. Işıkara, "Zaman zaman Muğla ve ilçeleri büyük depremlere sahne olmuş. Antakya için söylediğim gibi Muğla'da da uzun bir süredir büyük deprem yok. Dolayısıyla bu potansiyel, deprem riskini arttırıyor. 2009 yılında Muğla'yı seçmemizin en önemli sebeplerinden biri, muhtemel büyük bir depreme karşı hazırlamak. Bunu yaparken diğer afetlere karşı da toplumu bilgilendirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR