Saruhanlı'daki taşımalı eğitim tepkisi -Taşımalı sisteme karşı çıkarak çocuklarını okula göndermeyen köylüler, Kaymakam Otcu tarafından ikna edildi

Saruhanlı'daki taşımalı eğitim tepkisi      -Taşımalı sisteme karşı çıkarak çocuklarını      okula göndermeyen köylüler, Kaymakam Otcu      tarafından ikna edildi
MANİSA Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyünde, köy okulunun bazı bölümlerinin yeni bina yapılmak üzere yıkılması nedeniyle taşımalı eğitime geçilmesine tepki göstererek çocuklarını okula göndermeyen veliler, Kaymakam Kadir Sertel Otcu tarafından ikna edi

MANİSA Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyünde, köy okulunun bazı bölümlerinin yeni bina yapılmak üzere yıkılması nedeniyle taşımalı eğitime geçilmesine tepki göstererek çocuklarını okula göndermeyen veliler, Kaymakam Kadir Sertel Otcu tarafından ikna edildi.

Otcu, Tirkeş köyünde taşımalı eğitime karşı çıkarak çocuklarını Nuriye beldesindeki okula göndermeyen velilerle bir araya geldi.

Köyde 130 öğrencinin eğitim gördüğü 4 ayrı binadan oluşan okulun, 3 binası hakkında yıkım kararı verildiğini ve öğrencilerin taşımalı sistemle Nuriye beldesinde eğitim görmeleri gerektiğini hatırlatan Otcu, yeni bina yapılıncaya kadar geçer 1 aylık süre için alınan bu karara duyulan tepkiden en büyük zararı çocukların gördüğünü söyledi.

Otcu, çelik konstrüksiyon sistemiyle yapılacak okulun 1 ay içerisinde yapılacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bu bir aylık süre içinde çocuklarımızın eğitim öğrenimlerinin aksamaması gerekiyor. Bu bakımdan çocuklarımızın taşımalı sistemle eğitim görmeleri gerekiyor. Bir ay sonra öğrencilerin tamamı Tirkeş köyünde eğitime devam edecekler. Ancak çocuklarımızın eğitime ara vermemeleri için bir ay geçici olarak çocuklarınızı Nuriye beldesine göndermenizi istiyoruz. Bu, çocuklarımızın geleceği için önemli, onların bir gün bile okuldan uzak kalması, geleceklerini etkileyebilir."

Kaymakam Otcu'nun konuşmasıyla ikna olan veliler, çocuklarını taşımalı sistemle okula göndermeye karar verdi.

Köydeki toplantıda, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin ile AK Parti ve CHP ilçe temsilcileri de hazır bulundu.

Muhabir: Muammer Kökcüoğlu

Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.