Radyasyonlu atıkların toprağa gömüldüğü iddiası

Radyasyonlu atıkların toprağa gömüldüğü iddiası
İzmir'de bir grup, faaliyette olduğu dönemde radyasyonlu atıklarının toprağa gömüldüğü iddia edilen Gaziemir'deki kurşun fabrikasındaki atıkların temizlenmesi, sağlık taramasından geçirilmeleri ve atıklardan kaynaklı hastalıkların tedavi masraflar

İzmir'de bir grup, faaliyette olduğu dönemde radyasyonlu atıklarının toprağa gömüldüğü iddia edilen Gaziemir'deki kurşun fabrikasındaki atıkların temizlenmesi, sağlık taramasından geçirilmeleri ve atıklardan kaynaklı hastalıkların tedavi masraflarının ödenmesi talebiyle yürüyüş yaptı.

Söz konusu bölgede yaşayan vatandaşlar, "Sağlıklı yaşam istiyoruz" sloganıyla fabrika önüne kadar yürüdü. Yüzlerine maske takan ve "Nükleer atık istemiyoruz" yazılı pankart açan grup, daha sonra fabrikanın girişine siyah çelenk bıraktı.

Grup adına açıklama yapan mahalle sakinlerinden Ali İhsan Ödemiş, yaşam alanlarının tehlike altında olduğunu savunarak, konuyla ilgili devlet kurumlarının yıllarca görevlerini yerine getirmediğini iddia etti.

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren bazı mahalle sakinleri, daha sonra olaysız dağıldı.

Muhabir: Halil Şahin
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.