• BIST 9747.07
  • Altın 4028.34
  • Dolar 38.7899
  • Euro 43.0835
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C

"ABD'nin operasyonla hiçbir ilgisi yok"

"ABDnin operasyonla hiçbir ilgisi yok"
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, "ülkesinin İstanbul merkezli operasyonla hiçbir ilgisi olmadığı" açıklamasını yaptı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, bugün bazı gazetelerde yer alan "İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan operasyonun arkasında ABD'nin olduğu" yönündeki iddialara yanıt verdi.

Ricciardone, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kendisine atfetilen "İran'a uyguladığımız ambargoyu Halk Bankası ile kaldırdılar. Bunu engellemek için harekete geçtik. Bugünden sonra bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz"şeklindeki ifadeleri "yalan ve iftira" olarak nitelendirdi.

"ABD'nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi yoktur" ifadesini kullanan Ricciardone, açıklamasında, "ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği, iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse ABD-Türkiye ilişkilerini asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141