• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

ÖZDAĞ: EMEKLİLERE VERİLECEK OLAN 5.000 TL. İKRAMİYE VE GERÇEKLER

ÖZDAĞ: EMEKLİLERE VERİLECEK OLAN 5.000 TL. İKRAMİYE VE GERÇEKLER
Saadet Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ: "CB Erdoğan, emeklilere yüzyılın müjdesini açıkladı:

Nedir o? Bir kereye mahsus olarak tamı tamına 5.000 TL…. Peh Peh Peh… Vah vah Vah

12 milyondan fazla emekliyi (esasen 15.700.bin )ilgilendiren bu ödemeyi Kasım ayında yapacaklarmış. Toplam maliyeti ise 61 milyar olacakmış.  Ama işin ilginç tarafı bu ödemeyi bütün emeklilere vermeyecekler. Nasıl mı?

 

§  Mesela en çok ihtiyacı olduğu halde ve de 7.500 TL. den daha az maaş alan dul, yetim yaşlılık, gazilik maaşı alanlara 5.000 TL vermeyecekler. Yani burada da halkımızı kandırıyorlar

 

§  Kamuoyuna bir de haber pompalamışlar: Çalışanlara bu ikramiyeyi vermeyeceğiz ama dul ve yetimlere vereceğiz. Onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz diye…Pozitif ayrımcılıklarının da nasıl olduğunu benden duyun:

 

§  Dul ve yetimlere 5.000 TL. yerine 1.250 ile 3.750 TL arası bir ödeme yapacaklar. Buradan soruyorum: Bu yalan ya da yanlış deyin bizi yalanlayın hodri meydan.

 

§  Peki aç kalmamak için çalışmak zorunda kalan emekliler söz konusu 5 bin liralık “muazzam ikramiyeyi” pardon harçlığı alabilecekler mi? Elbette hayır. Çünkü iş bulmuş çalışıyor, taksi şöferliği, gece bekçiliği, getir götür işleri yapıyorlar. Yahu bu insanlar gelmiş kaç yaşına, çoğu iki büklüm üç kuruş ücrete sanki keyfinden çalışıyor. Bu insanların yaşadığı gerçek bir dram ve bu sizin eseriniz.

§  Bakınız Eylül ayında açlık sınırı: 13.500 TL, yoksulluk sınırı ise 43.500 liraya yükselmiş. Düşünsenize, iktidar ulu katından bir harçlık dağıtıyor ama mesela emeklilerimizin maaşlarını iki katına bile çıkarsa, ancak açlık sınırına erişmiş olacak (!) 20 bin olsa neye yarar. Paranın adı var değeri yok arkadaşlar.

 

§  Hazine Maliye Bakanı “Kurtarıcı” Mehmet Şimşek’te çıkmış; asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına zam yapıldığı için enflasyon düşmüyor diyor. Bu yüzden mi akaryakıta, gıdaya, kiralara hasılı iğneden ipliğe her şeye zam yapılıyor Sn. kurtarıcı bakan bir cevap verecek misiniz?

Ah ki ahhh, yine suçlu garibanlar yine günahkâr üç kuruşa talim eden vatandaş.

Yırtılan hep deli Bekir’in yakası arkadaşlar.

 

§  Madem öyle söyler misiniz; Emekliye bir defa harçlık verirken bile kırk dereden su getirirken (ki onu da her emekliye vermiyorsunuz) yandaş müteahhide on yıllarca garanti ödemesini nasıl yapıyorsunuz? Bu taksimi kurt yapmaz ama AK Parti yapar. Bu konularda maşallah hayli bonkörsünüz.!!

 

§  Olaya bakınız: Emekliye 5 bin, o da bir sefer, ama yandaş bürokrata üç yerden beş yerden  175 bin,  275 bin 375 bin ve bir ömür boyu… Bu nasıl bir anlayış söyler misiniz?

 

§  Açlık sınırı 13 bin ve en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL. iken “fakire sadaka vermek iyidir” diyen ve bunu iyi bir şey yapıyormuş gibi arsızca konuşan bu zihniyeti kınıyorum…

 

§  Seçimlerden önce defalarca: Emeklileri “EMEKSİZLERE” kurban etmeyeceğiz dedik. Çocuğa harçlık verir gibi değil, bir derde derman olacak şekilde hem emekli maaşı hem de bayram ikramiyesi vereceğiz dedik. Bayram ikramiyeleri de dahil emekli maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkaracağız dedik. Asgari ücreti de insan gibi yaşayacak seviyeye çıkaracağız dedik. Bütün bunları dedik ve milletimize söz verdik.

 

§  Ama vatandaşlarımızın bir kısmı seçimlerde Cumhur Koalisyonuna oy verdi ve iktidar oldu. Buradan özellikle iktidara oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum: Güvenerek son bir umut Cumhura oy verdiniz ancak verdiğiniz helal oylarınızı bu iktidar haramzade gibi harcadı ve sizi aldattı. Daha önce de aldatmıştı. Bu sefer Cumhur koalisyonunun sahte muştularına, aldatmalarına kanmayın….  

 

§  Bu iktidar ve ortakları tam bir karakolda doğru söyler mahkemede şaşar iktidarıdır. Aziz milletimizle dalga geçme konusunda da yüzleri hiç kızarmıyor.

 

§  Mesela sanki müsebbibi kendileri değilmiş gibi: hayat pahalılığının milletimizin belini büktüğünden bahsedip, emekliye niçin zam yapılmadığından şikayet ediyorlar. Ve bunu TBMM kürsüsünden canlı olarak dillendiriyorlar.

Ben de buradan tekrar soruyorum: Peki emeklilere zam yapılması için verdiğimiz önergemizi TBMM’de niçin reddettiniz.? Siz şaka mısınız gerçek misiniz?  Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yahu…

 

·      Bitirmeden bir söz de ülkemizi uyuşturucu başta olmak üzere suç örgütlerine teslim edenlere söylemek istiyorum: Son birkaç aydır gün geçmiyor ki bir çeteye operasyon haberiyle uyanmayalım.

·      Ülkenin her tarafından çete fışkırıyor arkadaşlar. Adliyelerde rüşvet ağları kurulmuş. Bunu ben söylemiyorum İstanbul’da bir başsavcı söylüyor. Ülkemize sanki Latin Amerika’nın “Medelin Karteli” çökmüş. Peki bütün bunlar olurken, dönemin içişleri bakanı bu kadar suç örgütü ülkeyi esir alırken ne yapıyordu? Adliyelerde rüşvet çarkları kurulurken Adalet bakanı hazretleri neredeydi?

 

·       YARGI ADALET DAĞITMIYOR

·       GELİR DAĞILIMDA UÇURUM VAR

·       GENÇLERİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ UYUŞTURUCU İLLETİNE DÜÇAR

·       YENİ BİR GÖÇ DALGASI KAPIMIZDA (İSRAİL-FİLİSTİN)

 

EMEKLİLERİMİZİN NİÇİN DÜŞÜK MAAŞ ALDIĞININ ÖNEMLİ SEBEPLERİNDEN BİRİ DE:

Mevcut iktidarın 2008 yılında çıkardığı ve emekli aylığı bağlama oranlarını yeniden düzenleyen 5510 sayılı yasadır.

Bugün emeklilerimiz, önceki yıllarda emekli olan benzer statüdeki emeklilere göre çok daha düşük emekli maaşları almaktadır. Bu durum ciddi bir hak kaybına sebebiyet vermekte, çalışma barışına zarar vermekte, vatandaşlarımızın ülkeye olan aidiyet duygularını da örselemektedir.

İktidar, kök maaş denilen bir uygulama ile çalışanlarımıza ve de emeklilerimize adaletsiz bir çifte standardı dayatmaktadır. 7.500 TL olan en düşük emekli maaşına %25 zam yapıldıktan sonra yine 7.500 TL. olmasının sebebi bu kök maaş saçmalığıdır.

Vatandaşlarımızın maaşlarına çalışırken yansıtılan seyyanen zamlar emekliliklerine ve sigorta primlerine hiçbir şekilde yansıtılmamaktadır.

Yüksek prim ödeyen fazla, düşük prim ödeyen daha az emekli maaşı alacak denilmesine rağmen böyle olmadığını biliyoruz. Ayrıca kamuda çalışan memurların emeklilik primlerinin, kendilerine ödenen maaştan düşük ödenmesinin devlet ciddiyeti ile bağdaşmadığını da ifade etmek isterim." Dedi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141