• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

ÖLÜDENİZ ARITMA TESİSİ FAALİYETE GİRDİ

ÖLÜDENİZ ARITMA TESİSİ FAALİYETE GİRDİ
Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Ölüdeniz Mahallesi’nde başlattığı Atıksu Arıtma tesisini turizm sezonu öncesi faaliyete alarak bölgenin en büyük sorunlarından biri olan atıksu arıtma problemini ortadan kaldırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çevreci yatırımlarından biri olan Ölüdeniz arıtma tesisi faaliyete girdi. Mevcut tesisin eski teknoloji olması ve kapasitesinin düşük kalması nedeniyle yapımına başlanan Ölüdeniz atıksu arıtma tesisi 23 Milyon TL’lik bir yatırımla hizmet vermeye başladı. 12.000 metreküp/gün kapasiteye sahip olan atıksu arıtma tesisi sayesinde turizmin önemli yerlerinden biri olan bölgeye modern ve Ölüdeniz`e yakışan bir tesis kazandırılmış oldu.

Fethiye ve Seydikemer’de 23 Mahalle Suya Kavuştu

2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olan Muğla’da 36 susuz köy ve mevkiyi suya kavuşturan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin en fazla suya kavuşturduğu bölge Fethiye ve Seydikemer bölgeleri oldu. 23 susuz mahalle ve mevkiye su götüren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin suya kavuşturduğu mahalleler Fethiye ilçesinde Ovacık Mahallesi Mendos Mevkii, Yakacık Mahallesi, Yanıklar Mahallesi Karataş Mevkii, Esenköy Mahallesi Bademli Mevkii, Faralya Mahallesi, Kayaköy Mahallesi Kınalı Mevkii, Gökben Mahalleleri, Seydikemer İlçesi’nde ise Bayır Mahallesi Armutağacı ve Araplar Mevkii, Arsa Mahallesi, Çökek Mahallesi Boyağacı Mevkii, , Korubükü Mahallesi Okkabazlar Mevkii, Çaltılar Mahallesi, Yaka Mahallesi Üçpınarlar Mevkii, Boğaziçi Mahallesi, Dodurga Mahallesi Bel Mevkii, Çukurceylan Mahallesi, Sahilceylan Mahallesi, Dere Mahallesi Güze Mevkii, Karaköy Mahallesi, Çobanisa Mahallesi Koçkara Mevkii, Bekçiler Mahallesi Merkez, Kayacık Mahallesi Murcak Mevkii, Yaka Mahallesi Çadırkavak Mevkiileri yer alıyor.

Fethiye’de Büyük Yatırımlar Hayata Geçiyor

Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşundan bu yana Fethiye İlçesine yaptığı yatırımlar önümüzdeki süreçte aratarak devam edecek. Dünya Bankasından temin edilen yaklaşık 900 Milyon TL’lik kredi ile büyük bir alt yapı yatırım hamlesi başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2019-2024 yılları arasında Fethiye İlçesinde 127 Milyon TL’lik alt yapı yatırımı yapacak. Bunların başında Hisarönü-Ovacık Mahallelerine kanalizasyon hattı ve 25 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi yapımı geliyor. Ayrıca Ölüdeniz Mahallesi Belceğiz Mevkiine yapılacak olan içme suyu hat çalışmalarının projeleri büyük oranda tamamlanırken önümüzdeki süreçte inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141