• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
Milas Belediyesi 31 Mart seçimleri sonrası ilk meclis toplantısını tamamladı.

10 Nisan Çarşamba günü saat 9.30’da Atapark’ta bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu,saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından geçilen meclis toplantısında 14 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

Açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat seçilen Muhtar,Aza ve Belediye Meclis üyelerini tebrik ederek geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de Milas adına önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından geçilen ve gündemin 2 ve 3’cü Maddesinde yer alan  5393 sayılı yasanın 19'ncu maddesi gereğince Meclis 1'nci ve 2'nci Başkan Vekillerinin seçimi oylamasında 1. Meclis Başkanlığına Mehmet Murat Yazar 2. Meclis Başkanlığına ise Mehmet Çayırlı , 2 Asil, 2 Yedek Meclis Katip Üyelerinin seçiminde Gülşen Gökçe ve Cenk Şimşek en çok oyu alarak seçildi.

5393 sayılı Yasanın 33'ncü maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapacak olan Encümen Üyeliği seçimi sonunda ise Ali Kurt,Kenan Özdemir ve Harun Reşit Çavuşoğlu en fazla oy alarak göreve getirildi.

5393 sayılı Yasanın 24'ncü maddesi gereğince 1 Yıl süre ile görev yapacak olan  Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliğine Cüneyt İlter,Mehmet Murat Yazar,Tacettin Yıldız,Sinan Erbey ve Hasan Çemrek,1 yıl süre ile görev yapacak İmar Komisyon üyeliklerine ise Halil Mutlu,Gülşen Gökçe,Hürol Önder,Mevlüt Kiriş ve Gürsel İnce seçildiler.

Gündemin 7. Maddesinde yer alan Soyal Yardım İşleri Komisyonuna Mehmet Ateş ve Mustafa Özgürelgil, Tarihi Kentler Birliği Üyeliğine asil olarak  Gülşen Gökçe, yedek üye olarak Ece Gülen, Ege Belediyeler Birliği üyeliklerine ise  asil olarak  Cemil Zeybek ve  yedek üye olarak ta Mehmet Tiryaki seçildiler.

Komisyon ve Birlik üyelikleri seçimlerimin ardından Gündemin 10. Maddesinde yer alan 2018 Mali Yılı Denetim Komisyon Raporu ve Tavsiyeler okunarak Meclis Üyelerine bilgi verildi.

11.  gündem maddesinde yer alan 2018 Mali Yılı Faaliyet Raporu 1. Başkan vekili Mehmet Murat Yazar tarafından okundu,Rapor MHP ve AKP meclis üyelerinin red oyuna karşı CHP Meclis üyelerinin kabul oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

12. gündem maddesi İmar Komisyonuna havale edilirken 13. madde oy birliği ile kabul edildi.14 gündem maddesinde bulunan İmar Komisyon Raporların görüşülmesi sonucunda bazı maddeler kabul bazı maddeler ise red edildi.

Nisan ayı meclis toplantısı dilek ve önerilerin dinlenmesinin ardından sona erdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141