"Mükemmel cinayet yoktur"

"Mükemmel cinayet yoktur"
Fırat Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tokdemir, "Mükemmel cinayet diye bir şey yoktur. Her cinayet çözülebilir, yeter ki olay yerindeki delilleri bozulmasın" dedi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tokdemir, "Mükemmel cinayet diye bir şey yoktur. Her cinayet, intihar, kaza çözülebilir, yeter ki insanlar olay yerindeki delilleri bozmasın" dedi.

Tokdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adli bir olayda maddi delillerin her şeyden önemli olduğunu ve modern hukukun tanıktan olaya değil delilden olaya gidilmesini ön gördüğünü belirtti.

Maddi delillerin, "karakolda söyledikleriyle mahkemede ifadelerinin şaşmayacağını, etki altında kalmayacağını ve duygusal olmayacağını" aktaran Tokdemir, "Olay yerinde elde edilen bir delil 100 tanıktan daha önemlidir. Dolayısıyla vuku bulan bir cinayeti, intiharı ya da kazayı aydınlatmak istiyorsanız burada insanların bırakmış oldukları izleri bozmadan dikkatlice bulmanız yeterlidir" diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.