• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Muğlalı taekwonducular ay yıldız için mücadele etti

Muğlalı taekwonducular ay yıldız için mücadele etti
5-17 Şubat tarihleri arasında Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından, Ülkemizin ev sahipliğinde Antalya’da; 8.Para-Taekwondo Dünya Şampiyonası, 4.Dünya Taekwondo Başkanlık Kupası, 6. Uluslararası Açık Taekwondo Şampiyonası gerçekleştirildi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için kararlılığını bir kez daha ortaya koyan Türkiye Taekwondo Federasyonu, 66 Ülkeden 3 bine yakın sporcunun katıldığı, dünya çapındaki bu muhteşem organizasyonları ülkemize yakışır bir şekilde yürüttü.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) Başkanı Dr.Chungwon Choue, Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) Başkanı Sakis Pragalos ve Uluslararası Olimpiyat komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı Yardımcısı Prof.Dr. Uğur Erdener gibi önemli isimler de burada bir araya geldi.

Para-Taekwondo Türk Milli Takımımız Kadınlarda Dünya Şampiyonu olurken Erkeklerde de Dünya İkincisi oldu. 

Muğla Taekwondosundan Güçlü Katılım

Dünya çapındaki bu uluslararası yarışmalara Muğla’dan Milli Sporcu olarak ve müthiş mücadelelerle ülkemizi gururla temsil eden 12 sporcu katıldı. (Emirhan Bayhan, Eda Nur Tosun, Beren Çiftçisoy, Elif Arslan, Serpil Soy, Furkan Işık Yıldız, Büşra Öztürk, Halise Kaba, Kardelen Tunca, Doğa Uzun, Esma Nur Muslu, Hatice Nur Kuşcu)

Sporcuları yetiştiren, ilimizin 3 Milli Antrenörü de, sporcularıyla bu Milli göreve iştirak ettiler. (Menteşe Naz Göktaş, Kavaklıdere Halil Özduran, Dalaman Hamdi İlhan)

Dört Önemli Derece

İlk derece Kavaklıdere’li sporcu Büşra Öztürk’ten geldi. Avrupa Kotası için mücadele ettiği Çetin maçlar sonunda “Dünya Başkanlık Kupası Üçüncülüğü” elde ederek, ülkemize ve ilimize madalya getirdi. Öztürk, Buradaki performansından dolayı da önümüzdeki süreçte yapılacak “Avrupa Şampiyonası”na “Türk Milli Takımı”mız adına katılmaya hak kazandı. (Kavaklıdere Belediye Spor Kulübü)

İkinci derece Menteşe’li Sporcu Eda Nur Tosun’dan geldi. 6.Uluslararası Açıkta “Türk Milli Takımı”mız adına yarışan Tosun, dünya sporcularıyla yarıştığı şampiyonadaki sıkı maçlar sonucunda ülkemize ve ilimize “Uluslararası İkincilik” Madalyası kazandırdı. (Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü)

Üçüncü derece Dalaman’lı Sporcu Doğa Uzun’dan geldi. Uzun, Taekwondo’nun Poomsae alanında freestyle kategorisinde “Türk Milli Takımı”mız adına yarıştı. Bu alanda adından söz ettiren Uzun, burada da kürsüye çıktı ve ülkemize ilimize “Uluslararası Üçüncülük” madalyası getirdi. (Dalaman Kar Kaplanları Spor Kulübü)

Ve Muğla Taekwondosuna, kapanış niteliğinde olan dördüncü derecesini, Menteşeli diğer sporcu Beren Çiftçisoy getirdi. Çiftçisoy, Taekwondonun Poomsae alanında pair kategorisinde “Türk Milli Takımı”mız adına yarıştı. Yarışma sonunda kürsüye çıkan Çiftçisoy ülkemize ve ilimize “Uluslararası Üçüncülük” madalyası getirdi. (Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü)

14 gün süren, 66 ülkenin katıldığı ve 3 bine yakın sporcunun mücadele ettiği şampiyonalarda “Türk Milli Takımı”mız adına, Ay Yıldız için yarışan Muğla Taekwondosu, ülkemize ve ilimize 4 önemli madalya kazandırdı.

“Transfer değil! %100 Muğla Sporcusunun Başarısı”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Muğla İl Başkanı Uğur Göktaş basına yaptığı açıklamada: “Dünyanın en popüler sporlarından olan ve olimpiyat ruhunu en iyi şekilde yaşatan, Türkiye’nin de en çok lisanslı sporcusuna sahip olan branşlarından olan “Taekwondo”da, bir derece elde etmek hiçte kolay değil… Yanlış anlaşılmasın ama bazen diğer branşlarla mukayese ediliyor bana göre bilinçsizce yorumlar yapılıyor. Bu da emektar antrenörlerimizi, aşkla mücadele eden sporcularımızı üzüyor... Onun için böyle başlamak istedim. 

Muğla Taekwondosunun büyümekte olduğu, her geçen gün daha iyiye gittiği apaçık ortadadır. Bu sonuçlar %100 Muğla Başarısıdır! Yani başarı elde eden sporcularımızın hiçbiri transfer değildir ve hepsi beyaz kuşaktan itibaren, sıfırdan yetişen Muğla sporcularıdır. Bu başarının mimarları Muğla Taekwondosunun “birlik ruhu”yla hareket eden değerli antrenörleridir.

Bu vesileyle sporcularımızın; Antrenörlerini, ailelerini ve kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. “Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur” diyen Aziz Atatürk’ün veciz ifadesinden hareketle inşallah “Muğla Taekwondosu Hep Daha Yükseğe…” diyoruz.

Ve tabi ki Dünya’nın ev sahibi olmak için yarıştığı, böylesine önemli Dünya organizasyonlarını ülkemize almayı başaran ve muhteşem bir şekilde tertipleyen Türkiye Taekwondo Federasyonumuza;

Başkanımız Sayın Prof.Dr. Metin Şahin’e, Başkan Vekilimiz Sayın Dr.Oktay Duymaz’a, Genel Sekreterimiz Sayın Emine Darıcı’ya ve TTF Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkürlerimi buradan da ifade etmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141