• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Croitor, Marmarisli iş insanlarını yatırım ve iş birliği çağrısı yaptı

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Croitor, Marmarisli iş insanlarını yatırım ve iş birliği çağrısı yaptı
Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Marmaris Ticaret Odası'nda (MTO)

toplantı düzenleyerek iş insanlarını ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.

Büyükelçi Dmitri Croitor, Marmaris Moldova Fahri Konsolosu Gül Yazıcı ile beraber MTO Başkanı Mutlu Ayhan'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

MTO toplantı salonunda üyelere ülkesindeki teşvikleri anlatan Croitor, Moldova'da Gagavuz Türkleri'nin yaşadığını Türkiye'nin Moldova ve Gagavuz Türkleri'ne destek olduğunu söyledi.
Moldova'yı ilk tanıyan ülkelerin başında Türkiye’nin olduğunu anımsatan Croitor, 3,5 milyon nüfusa sahip Moldova'nın Rusya- Ukrayna savaşından dolayı Ukrayna'dan 800 bin kişiyi misafir ettiğini Türkiye gibi barışçı ve misafirperver bir ülke olduklarını dile getirdi.
Croitor, Türkiye ile Moldova arasındaki ticaretin son yıllarda geliştiğini belirtirken, "Ticaretimiz daha çok gelişsin istiyoruz. Her iki ülkede de yeterli potansiyel var. Bizde tarım çok iyi çok ilerideyiz. Ancak pazarlama ve ürüne dönüştürmede teknolojide eksikliklerimiz var. Bunları Türkiye'deki değerli iş insanları tamamlayabilir. Biz Romanya'ya ve başka ülkelere tahıl satıyoruz, onlardan un satın alıyoruz." dedi.
Moldova'da iş gücü maliyetinin düşük olduğunu fabrika ve iş imkanlarıænın bol olduğuna dikkati çeken Croitor, "Vergilerimiz komşu ülkelere göre düşük. Marmarisli ve Türkiye'den iş insanlarını davet ediyoruz. Moldova'yı çok seveceksiniz. Moldova Türk vatandaşlarına vize uygulamıyoruz. Gezin görün, fırsatları değerlendirin." diye konuştu.
Fahri Konsolos Gül Yazıcı da toplantının Marmaris ve Moldova arasında ticari ilişkilerin ilerlemesi ve geliştirilmesi amacıyla yapılabilecekler konusunda katkı sağlamasını ümit etiğini kaydetti.
MTO Başkanı Mutlu Ayhan ise şöyle konuştu:
“Türkiye ve Moldova Cumhuriyet'i arasında ekonomik anlamda iş birliği, Moldova'nın 1991 yılında bağımsızlığını kazanmasının hemen ardından başlamıştır. O tarihte Moldova'ya yatırım yapmak amacıyla hiç tereddüt etmeden ilk gidenler Türk yatırımcılar ve girişimciler olmuştur. Bu başlangıç, Türkiye ve Moldova arasında var olan iyi niyet ve dostluk ilişkilerini bugüne kadar getirmiştir. Halihazırda devam eden Serbest Ticaret Anlaşması ve vize muafiyeti, karşılıklı ilişkilerimizin gelişmesinin önünü açmaya devam etmektedir.
Moldova geçmişten bugüne kadar Türkiye ile önemli ticari ilişkilerde bulunmuş bir ülke. Ancak turizm alanında maalesef bir adım geri kalmış durumdayız. Toplamda 3.5 milyon nüfuslu Moldova'dan Türkiye'ye yılda 260 bin civarı turist geliyor. Bunun sadece 3 bin civarında bir kısmı Dalaman bölgesini tercih ediyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da gerçekleşen Türkiye-Moldova Turizm Ortak Çalışma Grubu toplantısında turizm paketlerinin oluşturulması, kültürel değerlerin öne çıkarılması ve tanıtımı ile, turizm sektör kuruluşları arası iş birliklerinin geliştirilmesi görüşülmüştü.
Moldova ile oldukça yakın bir uçuş mesafemiz olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda turizm ilişkilerimizin geliştirilebilmesi için kıymetli desteklerinizle yeni adımlar atabiliriz. Bu toplantıyla bunun ilk adımını atmış olduğumuza inanıyorum. Bu nedenle, bu önemli toplantıyı düzenlediği için Moldova Cumhuriyeti Marmaris Fahri Konsolosu Sayın Gül Yazıcı'ya ve anlamlı ziyaretleri için Sayın Büyükelçimize teşekkür ediyorum. Verimli bir toplantı olmasını diliyor, hepinizi şahsım ve Marmaris Ticaret Odası adına saygıyla selamlıyorum.”

haberin videosu
MTO Başkanı Ayhan ve Büyükelçi Croitor günün anısına karşılıklı plaket takdiminde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141