Moldova Cumhurbaşkanı Timofti Ankara'da

Moldova Cumhurbaşkanı Timofti Ankara'da
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti'yi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti'yi törenle karşıladı. 

Çankaya Köşkü'nde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalındığı törende, Moldova Cumhurbaşkanı Timofti, Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı. 

Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve Timofti'nin eşi Margareta Timofti'nin de Cumhurbaşkanlarına eşlik ettiği törenin ardından, Büyük Şeref Kapısı önünde basın mensuplarına poz verildi. 

Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve bazı bürokratlar da bulundu. 

Baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşma imza töreninin ardından Gül ve Timofti, ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.