Gündem Gazetesi

Su altı yaşamı, fotoğraf sergisiyle gösterildi

Türkiye'nin önde gelen su altı fotoğrafçılarının resimlerinden oluşan "Karma Sualtı Fotoğraf Sergisi", Bodrum'da açıldı

04 Şubat 2014 Salı 16:13

Su altı yaşamı, fotoğraf sergisiyle gösterildi

Bodrum'da su altında çekilen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Dalış turizmini tanıtmak, geliştirmek, su altı tarihini ve doğasını korumak amacıyla 2004 yılında kurulan Bodrum Su Altı Derneği (BOSAD) 10'uncu yılı etkinlikleri kapsamında su altı fotoğraf sergisi düzenledi.

Türkiye'nin önde gelen su altı fotoğrafçılarının resimlerinden oluşan "Karma Sualtı Fotoğraf Sergisi" Bodrum'daki Midtown Alışveriş Merkezindeki Sanat Galerisi'nde 1-28 Şubat tarihlerinde açık kalacak. 50 eserin yer aldığı sergi, dalış yapan veya hiç yapmamış olanlara su altının güzelliklerini, sanatçıların vizöründen görme fırsatı sunuyor.

BOSAD Başkanı İhsan Küçükünsal, derneğin kuruluşunun 10'uncu yılı nedeniyle sergi açtıklarını belirterek, "Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen yapay resif projelerimizin yanında, yeni proje ve aktivitelerimizle yerli, yabancı tüm dalış sevenlerin su altı sporlarına olan ilgisini geliştirmeyi ve canlı tutmayı hedefliyoruz" dedi.

BOSAD'ın 2007 ve 2008 yıllarında 2 gemi ve bir uçak ile oluşturulan Türkiye'nin ilk yapay resif projesini gerçekleştirdiğini anlaktan Küçükünsal, "SG 115, Pınar 1 gemileri ve C47 uçakla yapılan projelerin ardından su altı canlılarına yeni korunaklı alanlar sağlandı. Böylece hem canlı çeşitliliğinin hem de popülasyonunun arttırılmasına katkı verildi" diye konuştu.

Muhabir: Ali Ballı
Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER