Gündem Gazetesi

1 Mayıs Kutlamaları Sona Erdi

Disk ve Kesk ile Birlikte Birçok Sendikanın Organize Ettiği Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs Kutlamaları Sona Erdi.

01 Mayıs 2009 Cuma 18:16

1 Mayıs Kutlamaları Sona Erdi

Disk ve Kesk ile Birlikte Birçok Sendikanın Organize Ettiği Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs Kutlamaları Sona Erdi.

DİSK ve Kesk ile birlikte birçok sendikanın organize ettiği Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamaları sona erdi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kutlamalarda Taksim Meydanı'nda herhangi bir olay yaşanmadı.

Pangaltı'nda Taksim Meydanı'na yürüyen sendikalılar, Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresinde toplandı. Anıta dev pankart ve afiş asan sendikalılar, halaylar Çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Tahsis edilen otobüsün üzerinden işçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sınırlı sayıda da olsa Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekonomik kriz nedeniyle işsizlik oranın artmasından dert yakınan Çelebi, önümüzdeki 1 Mayıs'larda Taksim'de daha geniş katılımlı kutlamaların yapılması dileğinde bulundu.

Bir süre bayram havasında 1 Mayıs'ı kutlayan işçiler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın uyarısıyla kutlamalara son verdi. İşçiler, birçok noktadan Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.

Bu arada, kutlama sonrası alanda inceleme yapan Celalettin Cerrah, küçük yaştaki bir göstericiye, "Kutlama bitti, şimdi evine gidiyorsun" diyerek çikolata verdi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER