Gündem Gazetesi

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik

Haber Merkezi

02 Mayıs 2024 Perşembe 18:03

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik

Muğla Yörükobalar Derneği Başkanı Orhan Akcan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail TOYGUN, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Türker Yaşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı adına Mehmet Tevfik Dinçer, Ülkü Ocakları Başkanı SAVAŞ ERGÜL, İlçe Sağlık Müdürü Ergün KIROVA, İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Mustafa Odası Başkanı Celal Devrim, Veteriner Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Artay Yağcı, Milas Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aksu ve diğer değerli katılımcılar, 29 Nisan 2024 tarihli etkinliğimize hoş geldiniz. img-20240502-wa0005.jpgBu gece, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nin düzenlediği "Kültürel Yozlaşma ve Önlenmesi" konulu Türk Halk Müziği Yörük Yaren Gecesi'nde bir araya geldi.

img-20240502-wa0006.jpg

Milas Yörük Türkmen Kültür derneği başkanı Mevlüt Kiriş Etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi 

img-20240502-wa0000.jpg

Bu özel etkinliği organize etmek için eşlerimizden, işlerimizden ve çocuklarımızdan ayrı kalarak 7 ay boyunca çalıştık. Derneğimizin temel ilkesi doğrultusunda, hem eğlenceli bir gece geçirmenizi hem de halkımıza sorumluluk bilincini hatırlatmayı amaçlıyoruz. Geçmiş etkinliklerimizde yerel üretimin desteklenmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında yeniden şahlanması, doğa ve deprem olaylarına karşı yörüklerin tedbirleri gibi önemli konuları ele aldık. Bu yıl ise kültürel yozlaşma ve önlenmesi konusunu seçtik ve bu konuda bilinçlenmeyi hedefliyoruz.

img-20240502-wa0009.jpg

Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Milas Kaymakamı Sayın Mustafa Ünver BÖKE'ye, Milas Belediye Başkanı ve dernek üyemiz Sayın Fevzi TOPUZ'a, katkı sağlayan diğer kurum amirlerine ve sponsorlara minnettarım. Ayrıca, geceye katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlere de teşekkür ederim.

Gelecek etkinliklerimizde de birlikte olmayı umuyor ve 4 Haziran Salı günü düzenleyeceğimiz yörük göçü ve halk oyunları gösterisine şimdiden hepinizi davet ediyorum. Güzel bir gece geçirmenizi diler, hepinize sağlık ve mutluluklar dilerim. 

Ayrıca, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Belediye Meclis Üyeleri İlhan Şimşek, Murat Yazar, Murat Yıldırım, Barbaros Gezgin, Mahalle Muhtarları Ayhan Demirçivi, Bayram Arıcı, Mehmet Çoban, Osman Öner, Mustafa Yıldız ve Sedat Karacan'a teşekkür eden Dernek Başkanı Kiriş, sponsorlara da teşekkür plaketi verdi ve geceye katılan tüm kurum amirlerine minnettarlığını iletti.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER