15 Nisan Salı akşamı yaşanan olayda, görevli gazeteci Murat Ersan, kimliği belirsiz bir kişi tarafından darp edildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine hastaneye kaldırılan Ersan, kafasından ve çenesinden aldığı darbelerle tedavi altına alındı. Gazeteci, saldırganı tanımadığını belirterek şikâyetçi oldu.
Olayın ardından Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. İlçedeki 100'den fazla güvenlik kamerası titizlikle incelendi. Yapılan çalışmalar sonucu bir kadın ve dört erkekten oluşan beş şüpheli belirlendi. Saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen E.E. ve S.N.Y.’nin olay sonrası motosikletlerini bırakarak bölgeden uzaklaştıkları, ardından K.U. tarafından araçla Armutalan Mahallesi’ne götürüldükleri anlaşıldı. Yardım ettikleri değerlendirilen H.T. ve A.S.G. de gözaltına alındı.
Şüphelilerden H.T.’nin, "uyuşturucu madde ticareti" suçundan 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu da ortaya çıktı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan beş şüpheli bugün adliyeye sevk edilirken, olayın perde arkasında başka kişi veya kişilerin olup olmadığına ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.