Manisa'da sit alanında kaçak kazı iddiası -Saruhanlı ilçesinde kepçe ile sit alanı içerisinde kaçak kazı yaptığı ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı
MANİSA Saruhanlı ilçesinde birinci derece arkeolojik sit alanı içinde kalan zeytin tarlasında, define aramak amacıyla kepçe ile kaçak kazı yaptığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.
İhbarı değerlendiren Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gökçeköy beldesinde birinci derece arkeolojik sit alanı olan Asaraltı mevkisinin içinde kalan zeytin tarlasında kepçe ile kaçak kazı yaptığı ileri sürülen tarlaya operasyon gerçekleştirdi.
Ekipler, tarla sahibi Ş.A. ile birlikte kepçe şoförü Y.C ve yanlarında bulunan H.Ü ile B.A. gözaltına aldı.
Arazide 2 metre derinliğinde kazı yapıldığını belirleyen jandarma ekipleri, bu kazıda herhangi bir tarihi bulguya rastlanmadığını tespit etti.
Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.