Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüleri için eylem

Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüleri için eylem
İzmir'de, bir grup bisikletli, trafik kazalarında bisiklet kullanıcılarının hayatını kaybetmesi nedeniyle yol kapatma eylemi yaptı

İzmir'de, bir grup bisikletli, trafik kazalarında bisiklet kullanıcılarının hayatını kaybetmesi nedeniyle yol kapatma eylemi yaptı.

Gündoğdu Meydanı'nda toplanan bir grup bisikletli, yanlarında bisikletleriyle, ellerinde "Yollar hepimizin, paylaşalım", "Trafikte ölmek istemiyoruz", "Çağdaş yaşam bisikletli ulaşım" pankartlarıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne kadar yürüdü.

Alper Güngör, grup adına yaptığı açıklamada, yeterli bisiklet yolu olmadığını ve var olan bisiklet yollarının da yayalar tarafından işgal edildiğini belirterek, son zamanlarda trafikte bisiklet kazalarının arttığına dikkati çekti.

Güngör, "Yasalarda tanınan bisikletli ulaşımla ilgili bütün gerekliliklerin yerine getirilmesi, ekonomide toplanan vergilerden oluşan bütçenin, fosil yakıt ekonomisi yerine, iklim dostu çözümlere ayrılmasını istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından gruptakiler, bir süreliğine Talatpaşa Bulvarı'na bisikletleriyle birlikte yatarak, tek yönlü trafiğe kapattı.

Muhabir: Emre Umurbilir
Yayınlayan: Zekeriya Kaya

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.